Actie 'Tegel eruit, plant erin' op Dag van de duurzaamheid 

29 September 2021, 12:09 uur
Maak Gouda Duurzaam
mainImage

Op zaterdag 9 oktober is het de Dag van de duurzaamheid. Dan vraagt de gemeente Gouda onder meer aandacht voor meer groen in jouw omgeving.

Na een mooie nazomer staat nu de herfst voor de deur. De herfst is een vergeten plantseizoen. Zolang het niet al te koud is, kun je gerust nieuwe struiken en vaste planten in de tuin zetten.  

Heb je een tuin met alleen maar stenen of tegels en weet je niet waar te beginnen? De gemeente Gouda biedt je een gratis tuinadvies aan in samenwerking met de tuinambassadeurs. Voor elke grond en elke tuin hebben zij een oplossing, zelfs schaduwtuinen kunnen er prachtig uit zien. Geen ervaring met tuinieren, of wil je voorzichtig beginnen? Beplant dan de boomspiegel (ruimte rondom de boom) voor je deur, dat kan een echt minituintje worden.

Actie Tegel eruit, plant erin - operatie Steenbreek
Om je op weg te helpen, kun je op zaterdag 9 oktober een stoeptegel inleveren (min. 30x30). De tuinambassadeurs ontvangen graag zoveel mogelijk tegels. Je krijgt hiervoor een tegoedbon voor een vaste plant (te besteden bij Groencentrum Bloemendaal of bij de Reeuwijkse Plattelandswinkel). Kom je tegel brengen van 10-13u00 bij Winkelcentrum Goverwelle (Middenmolenplein: ingang D-Reizen). Deze actie heet: Operatie Steenbreek. De organisatie is met een tent goed herkenbaar. Let op: maximaal 1 plantenbon per persoon. OP=OP. 

De Goudse tegelactie  is een gezamenlijke initiatief van onder meer: Mozaïek Wonen, Gemeente Gouda, Promen, Operatie Steenbreek en de Goudse Tuinambassadeurs. Samen gaan we voor een groen Gouda! 
 
Eerste Nationale Boomspiegelfeest
In de tent kun je ook meer informatie en tips ontvangen over het Eerste Nationale Boomspiegelfeest. Adopteer een boomspiegel en onderhoud dit kleine beetje groen… zo moeilijk is dat niet. En zo leer je meer natuur in jouw omgeving te waarderen.