mainImage

Zwem je mee met de Goudse Singel Swim?

Initiatiefnemer Andy Koolmees bij een vorige editie van Gouda Singel Swim.
11 september 2020, 20:35 uur
Lokaal

Zwemmen in de Goudse Turfsingelgracht. Komende zaterdag kan het weer. Op zaterdagmiddag 12 september vindt de derde editie van de Goudse Singel Swim plaats.

De Goudse Singel Swim bestaat uit zwemtochten over 1.000 en 3.000 meter. Deelnemers kunnen de kolossaliteit van kaasstad Gouda vanuit de singels ervaren. Ze zwemmen langs oude kaaspakhuizen, de Lichtfabriek, De Kleischuur, de Garenspinnerij, molen De Roode Leeuw en onder eeuwenoude bruggen door.

De start van alle afstanden is bij So What! Start 1km om 14u00 en start 3km om 15u00. Eerder verzamelen de eerste zwemmers zich om vooraf al voorpret te beleven en hun badmuts op te halen.

Kosten incl. badmuts en sportdrank: 1.000 meter €20,- en 3.000 meter €25,-. Voor meer informatie mail naar [email protected] of zie facebook.com/goudasport. Na-inschrijven kan tot een uur voor de wedstrijd waaraan je wilt meedoen (3 of 1 kilometer) en kost 5 euro extra.

Waterkwaliteit
Het zwemwater voldoet aan de eisen van die officieel aan zwemmen in natuurwater worden gesteld. Dit zijn dus dezelfde eisen als de Surfplas en Elfhoeven in Reeuwijk. Het waterschap Rijnland zal kort voor de Singel Swim nog een extra test uitvoeren. Natuurwater inslikken is onverstandig. Lees meer over de waterkwaliteit op Zwemwater.nl: www.zwemwater.nl/schoon_water_kwaliteit

Corona
Ook de organisatie van de Goudse Singel Swim houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM en hebben een eigen Corona protocol. "Hierdoor zal er anders gestart worden. Ook op onze locatie bij So What gelden duidelijke regels. We doen zoveel als mogelijk in de buitenlucht. Corona zorgt er ook voor dat deze editie wat uitgekleder is. Geen ondersteunende muziek, geen medaille en geen klein feestje achteraf", aldus initiatiefnemer Andy Koolmees.