Zorgpartners sluit De Reehorst vanwege coronabesmettingen

7 October 2020, 12:05 uur
Lokaal
mainImage
Zorgpartners Midden Holland

Bij circa 40 procent van de bewoners van zorgcentrum De Reehorst in Reeuwijk is een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Zo heeft Zorgpartners Midden Holland bekend gemaakt. "Helaas zijn er als gevolg van de combinatie van de corona-infectie en hun eerder al zeer kwetsbare gezondheidssituatie de afgelopen periode in totaal zeven bewoners van De Reehorst overleden. Aangezien het besmettingen op meerdere afdelingen betreft, is de directie van De Reehorst helaas genoodzaakt om uit voorzorg het hele centrum voor bezoek te sluiten", aldus een woordvoerder van Zorgpartners.

"Wij begrijpen dat het aanpassen en/of stopzetten van de bezoekregeling moeilijk en verdrietig is voor naasten. Echter, in deze uitzonderlijke situatie is het voorkomen van iedere besmetting van het grootste belang. Zeker omdat in onze centra ouderen wonen met een (zeer) kwetsbare gezondheid die de meest ernstige gevolgen van het virus kunnen ondervinden. De centra informeren de betrokkenen wanneer de bezoekregeling weer aangepast kan worden en bezoek weer mogelijk is", zo laat Zorgpartners weten.

Andere zorgcentra
Ook in De Ronssehof, De Breeje Hendrick, De Hanepraij en Savelberg, andere zorgcentra die onder Zorgpartners vallen, zijn besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De bewoners en de eerste contactpersonen zijn direct daarvan op de hoogte gesteld. "In deze centra zijn noodzakelijke isolatiemaatregelen genomen; de betreffende bewoners zijn conform protocol in strikte isolatie geplaatst."

In Ronssehof zijn besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Bezoek op de afdelingen blijft mogelijk. In De Breeje Hendrick zijn besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Uit voorzorg is de betrokken afdeling gesloten; bezoek op de andere afdelingen blijft wel mogelijk. In De Hanepraij is een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Uit voorzorg is de betrokken afdeling gesloten; bezoek op de andere afdelingen blijft wel mogelijk. In Savelberg zijn besmettingen met het coronavirus bij bewoners vastgesteld. Uit voorzorg zijn de betrokken afdelingen gesloten; bezoek op de andere afdelingen blijft wel mogelijk.

Actief testbeleid
Zorgpartners voert een actief testbeleid. Zowel cliënten en medewerkers worden structureel al zeer laagdrempelig getest. Daarnaast voert Zorgpartners het beleid dat medewerkers bij klachten niet mogen werken tot zij getest zijn. Bij positieve testen blijven medewerkers thuis tot zij formeel hersteld zijn. Verder dragen de medewerkers preventief mondmaskers. "Onze aanpak wordt structureel besproken en geëvalueerd met de GGD Hollands-Midden. Zij ondersteunen ons in deze werkwijze", aldus Zorgpartners.