Zo verwelkomen we Sinterklaas in Gouda dit jaar

12 November 2020, 11:08 uur
Lokaal

Nu de feestelijke intocht van Sinterklaas in Gouda dit jaar niet doorgaat, is een andere manier bedacht om de goedheiligman en alle Pieten te verwelkomen. De afgelopen week werden
duizenden Goudse knutsel-lampionnen verspreid onder alle jongere basisschoolkinderen. Zij kunnen de lampion versieren en voor het raam zetten. Zo verrassen ze Sinterklaas en is het ook meteen duidelijk waar hij moet zijn om alle schoenen te vullen.

Leuk nieuws! Nu de intocht van Sinterklaas in Gouda helaas niet doorgaat, is iets bijzonders bedacht om de Sint tóch...

Geplaatst door Sinterklaas Gouda op Maandag 2 november 2020

‘Hij komt, hij komt’. Nog maar een paar dagen, dan arriveren Sinterklaas en de Pieten weer in Gouda. Zoals bekend gebeurt dat door het coronavirus jammergenoeg niet met de
traditionele intocht, maar zetten ze stilletjes voet aan Goudse wal.

Sinterklaas is zelfs al onderweg met de stoomboot. “Het blijft natuurlijk jammer dat ik alle kinderen van Gouda niet tijdens de intocht in de binnenstad kan zien, maar het is helaas niet anders”, aldus de goedheiligman.

Gelukkig is er nu een andere manier gevonden waardoor Sinterklaas en de Pieten zich welkom zullen voelen. Kinderen krijgen op school namelijk een speciale Goudse knutsel-lampion en kunnen die thuis of in de klas versieren. Op zaterdag 14 november mogen ze hun creaties voor het raam zetten, bijvoorbeeld met een elektrisch lampje erin. Sinterklaas: “Ik ben reuze benieuwd hoe Gouda er straks uitziet bij onze aankomst”.

Eenmaal aangekomen in Gouda overnacht Sinterklaas net als andere jaren in Museum Gouda. Behalve een mooie slaapkamer, heeft hij dit jaar ook een sjieke eetkamer tot zijn beschikking. De verjaardagstaart staat klaar, maar Sint heeft hulp nodig van de kinderen om zijn verjaardag te redden. Hoe precies, dat wordt duidelijk in Museum Gouda.

Kinderen die een foto van zichzelf met hun lampion insturen naar www.sinterklaasgouda.nl maken zelfs kans op gratis kaartjes voor het museum en een ontmoeting met Sinterklaas tussen de kunstwerken. Ook de winkeliers van de binnenstad verdelen allerlei prijzen onder de inzendingen.

Sinterklaas en de Pieten gaan een paar drukke weken tegemoet. “Vanaf zaterdag 14 november zijn wij nachtenlang op pad om alle schoentjes te vullen met cadeautjes en allerlei
lekkernijen. Maandenlang hebben de Pieten daarvoor geoefend.”, aldus Sinterklaas.

De goedheiligman zou het prachtig vinden als Gouda de gehele Sinterklaas-periode versierd blijft met lampionnen die voor de ramen staan. “Nog een paar dagen, dan mogen alle kinderen in Gouda hun schoen weer zetten. De stoomboot zit vol met cadeautjes en lekkers om ze te vullen”, aldus Sinterklaas vanuit de stuurhut.