Gouds Dagblad | Zeven dozen met kinderboeken voor De Boekfiets
mainImage

Zeven dozen met kinderboeken voor De Boekfiets

11 juni 2021, 10:13 uur
Lokaal

Boekhandel Verkaaik is onlangs een actie gestart om kinderen in Gouda, die zich geen boeken kunnen veroorloven, te voorzien van een mooi kinderboek. "Bij Boekhandel Verkaaik vinden we namelijk dat ieder kind het verdient om een plank met mooie kinderboeken te bezitten. Want van mooie boeken word je blij. Het draagt bovendien bij aan een grotere woordenschat en daar heb je wat aan als je straks gaat studeren", aldus eigenaar Bart Jansen.

Boekhandel Verkaaik vroeg een ieder om een of meerdere exemplaren te doneren van het boek De Brief voor de Koning van Tonke Dragt. En aan dat verzoek is ruimschoots voldaan. Jansen: "Marjan Verhoeven is deze week met De Boekfiets naar boekhandel Verkaaik gefietst en heeft daar zeven dozen met boeken ontvangen. Die boeken worden door haar gratis uitgedeeld aan kinderen die via de Brede school en stichting De Boekfiets aan projecten hebben meegedaan. Die hebben in de vakantie nu dus een prachtig en spannend boek om te lezen...", vertelt Jansen.

Boekhandel Verkaaik herhaalt deze 'Geef een boek cadeau'-actie vanaf 18 juni, maar dan met het prachtige prentenboek van Max en de Maximonsters.

En Boekhandel Verkaaik is meteen ook Vriend van Stichting De Boekfiets geworden. "Dat betekent dat wij dit project niet alleen met boeken maar ook financieel ondersteunen...

Wil je meer weten over deze stichting, vriend worden, of zelf meedoen als vrijwilliger met verschillende voorleesprojecten?  Kijk dan op www.deboekfiets.nl


Foto: Boekhandel Verkaaik