Gouds Dagblad | Xenos aan Lange Tiendeweg is vanaf vandaag open
mainImage

Xenos aan Lange Tiendeweg is vanaf vandaag open

22 juli 2021, 09:20 uur
Lokaal

Xenos opent vandaag, donderdag 22 juli, feestelijk haar deuren aan de Lange Tiendeweg 10, in het voormalige pand van Perry Sport. Perry Sport vertrok per 1 mei. Xenos huurt het pand vanaf 1 juni en had nog een krappe twee maanden nodig het pand te verbouwen en te restylen. Xenos huurt het hele pand, zowel de begane grond als de bovenverdieping. Zo liet pandeigenaar Johan Hogenelst weten.

Hiermee keert Xenos weer terug in het Goudse. Er zat voorheen en jarenlang een Xenos in winkelcentrum Bloemendaal. Die vestiging sloot haar deuren op 15 september 2018. Daarvoor kwam Casa in de plaats.

Het grote pand aan de Lange Tiendeweg in Gouda werd de afgelopen tijd van binnen en van buiten klaargemaakt voor de komst van Xenos. Binnen werden muren gesloopt en aan de verwaarloosde achterkant waren schilders bezig.

Over Xenos
Xenos is opgericht te ‘s-Hertogenbosch in 1973 als onderdeel van de SHV groep na hun overname van De Gruyter in 1971. De Xenos werd opgezet volgens een kruideniersformule, en is in 1989 overgenomen door Blokker Holding. De eerste drie winkels werden in Eindhoven, Utrecht (Hoog Catharijne) en Amsterdam (Nieuwendijk) geopend. Xenos is actief in de groot- en detailhandel van onder meer keramiek (servies), glaswerk, kaarsen, meubilair, huishoudelijke artikelen en etenswaren. De naam Xenos betekent in het Grieks “vreemdeling” of ‘buitenlander’ maar ook “gast”.

Bij Xenos vind je verrassende en voordelige producten om het thuis gezellig te maken. Een combinatie van food en non food voor gezellige momenten, zowel binnen als buiten. Xenos is een van de verrassendste winkels van Nederland. Niet voor niets verwijst Xenos (Grieks voor vreemdeling) naar vreemd, werelds. Alles wat je in de winkel vindt, is dus net even anders. Shoppen bij Xenos is daarom gezellig anders, een beetje als een bazaar. Een koopjesparadijs waar je steeds weer wordt verrast door leuke, lekkere en altijd laag geprijsde producten die gezellig anders zijn.

Met bijna 150 winkels in Nederland is Xenos sinds 1973 een van de succesvolle winkelformules in Nederland. Dit succes begon binnen de kruideniersformule P. de Gruyter & zn., waar de artikelen uit China en India werden geïmporteerd. Artikelen die nog nergens anders in de schappen lagen en daarmee direct leuk, lekker én anders waren.

Xenos groeide door de jaren heen uit tot een keten van woon-, huishoud- en cadeauwinkels waar de leukste producten en accessoires tegen lage prijzen worden verkocht. Vanuit het distributiecentrum in Waalwijk worden de winkels dagelijks bevoorraad met nieuwe producten. Producten die ook online op deze website te verkrijgen zijn.

Perry Sport
Perry Sport in de binnenstad van Gouda vertrok per 1 mei. De bekende sportwinkel hield de laatste weken nog een grote opheffingsuitverkoop. Het vertrek is mede met het oog op een komende reorganisatie en door de hoge huurkosten van het pand aan de Lange Tiendeweg. 

Al twee jaar geleden meldde het moederbedrijf, het Britse JD Sports, dat er een reorganisatie zit aan te komen en dat er filialen van Perry Sport gaan sluiten. 

Het moederbedrijf van Perry Sport werd eerder op 26 februari 2016 failliet verklaard. In april 2016 is Perry doorgestart onder de vleugels van JD Sports Fashion. Het is dus al jaren kwakkelen met Perry.

Of Aktiesport (dat ook onder JD Sports valt) naast AH op de Markt blijft bestaan, is onbekend.

Perry heeft dit jaar 21 jaar in het pand aan de Lange Tiendeweg gezeten. Perry Sport veranderde trouwens een paar jaar geleden de naam in Perry.


Foto: Raymond Aarsman