Wolkenvelden bepalen het weerbeeld in het Groene Hart

21 November 2020, 16:14 uur
Lokaal
mainImage
Raymond Aarsman

Zaterdag is het overwegend bewolkt en krijgen we de zon niet of nauwelijks te zien. Het blijft droog in het Groene Hartgebied. Ondanks de bewolking wordt het iets zachter met 11 graden Celsius in de Goudse regio. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwester, windkracht 4 à 5 Beaufort. Zaterdagavond en in de nacht  naar zondag neemt de neerslagkans geleidelijk toe, maar de neerslaghoeveelheid blijft beperkt tot enkele tienden van een millimeter.

Zondag begint de daglichtperiode geheel bewolkt en valt er af en toe nog een beetje regen. Zondagmiddag is de neerslagzone gepasseerd en kan de zon regelmatig doorbreken. Het wordt opnieuw maximaal 11 graden Celsius en er is beduidend minder wind dan op zaterdag. De zuidwestenwind is matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Maandag bepalen wolkenvelden het weerbeeld in het Groene Hart. De zon laat zich ook af en toe zien en het blijft op een enkele regenbui na droog. In de middag wordt het een graad of 10. De zuidwester is matig, windkracht 3 Beaufort.

Dinsdag ligt een hogedrukgebied boven de Alpen en is de luchtdruk boven het noorden van Europa laag. De verschillen in luchtdruk nemen geleidelijk toe en daardoor trekt de wind in onze regio aan. Storingen met neerslag blijven op afstand, maar er is wel tamelijk veel bewolking aanwezig. De temperatuur komt in de Goudse regio opnieuw rond 10 graden Celsius uit. De zuidwestenwind is matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Woensdag zijn er wederom uitgestrekte wolkenvelden boven het Groene Hart aanwezig. Het blijft droog en soms breekt de zon door. Met nog altijd een doorstaande zuidwester wordt relatief zachte lucht naar onze regio aangevoerd. De temperatuur stijgt nogmaals naar 10 graden Celsius. De zuidwestenwind is matig, windkracht 3 Beaufort.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda