mainImage

Wil jij in Gouda je huis openstellen voor de duurzame Huizenroute

14 oktober 2022, 15:23 uur
Lokaal, Maak Gouda Duurzaam

De duurzame Huizenroute is een landelijk fenomeen. Er zijn folders/posters en fotomateriaal om deze dagen te promoten. Maar….  de huizenbezitters in Gouda die hun woning willen open stellen moeten zich zelf aanmelden. Dat gaat niet automatisch. Daarom de vraag: zou je je huis willen openstellen voor andere inwoners? Hierdoor krijgen Gouwenaren een beter beeld van de isolerende maatregelen of een indruk van wat mensen kunnen besparen aan energiekosten. Het gaat niet om huizen die alleen maar 0-op-de-meter zijn, oftewel: geheel aardgasvrij.

Voorbeelden als: alleen vloerverwarming of alleen isolatie op de muren of je dak, een zonneboiler of een warmtepomp, zijn interessant voor anderen die die keuze nog moeten maken.

Aanmelden kan heel eenvoudig via deze website. De eigenaar van het huis kan zelf aangeven welke dagen hij/zij het huis beschikbaar heeft, of zelfs tussendoor een uurtje de deur dicht doet. Ken je iemand die dit zou willen? Stuur deze aanvraag dan door….

Inwoners van Gouda kunnen dan op 29 oktober en 5 november deze huizen bezoeken en zelf via een website een afspraak maken wanneer een huis te bezichtigen is.


Foto: Maak Gouda Duurzaam