Wethouder Corine Dijkstra hijst Regenboogvlag

9 October 2020, 14:02 uur
Lokaal
mainImage

Op 11 oktober is het Internationale Coming-Outdag. Een dag waarop gevierd wordt dat iedereen zichzelf mag zijn en zijn eigen keuzes mag maken. Veel lesbiennes, homo’s en transpersonen vinden het belangrijk om openlijk “uit de kast” te komen, anderen kiezen voor een eigen manier die rekening houdt met culturele tradities of religie.

In de week voorafgaand aan Coming-Outdag houdt de Regenboog Alliantie Gouda samen met de stad een Regenboogweek. In de overtuiging dat zichtbaarheid kan bijdragen aan acceptatie en inclusie van LHBTI’s. Het thema van de week is dan ook: “Laat je kennen”.

Wethouder Corine Dijkstra hijst Regenboogvlag
Tijdens een korte ceremonie op het Burgmeester Jamesplein voor het Huis van de Stad heeft Corine Dijkstra, wethouder van Integratie, Burgerschap en Diversiteit, vrijdag ter gelegenheid van ComingOutdag de Regenboogvlag gehesen. Dat gebeurde voor het Huis van de Stad. Stadsdichter Peter Noordhoek droeg een speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedicht voor.

Het programma van de Regenboogweek staat op de website https://regenboogalliantie.nl/kalender

De gemeente Gouda was zondag 17 mei dit jaar vergeten de Regenboog te hijsen op de Internationale dag tegen Homofobie, Transfobie, Interseksefobie.