Week van de Circulaire Economie 6 t/m 11 februari

20 January 2023, 13:32 uur
Lokaal , Maak Gouda Duurzaam
mainImage
PR

Wat is een circulaire economie?
Een circulaire economie is een economie waarin afval niet bestaat. Restproducten zijn de grondstoffen voor nieuwe producten of worden weer opgenomen door de natuur. Een circulaire economie heeft bovendien geen negatieve gevolgen meer op de ecosystemen om ons heen. Alles in een kringloop dus, zodat we niet meer afhankelijk zijn van steeds schaarser en duurder wordende grondstoffen.

Inspiratie voor ondernemers

Professionals door het hele land organiseren van maandag 6 t/m zaterdag 11 februari 2023 een eigen evenement over de circulaire economie. Het doel? Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, zodat andere ondernemers daarvan kunnen leren.

Tijdens deze week krijgen door het hele land goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan met de circulaire economie. Deze editie gebeurt dat vanuit circulaire hubs, verspreid over het hele land.

Bekijk het programma van de actieweek en geef je op voor één van de events!

Meer inspiratie vind je op de website Servicepunt Circulair voor ondernemers.

Tips voor inwoners
Er is heel veel wat je zelf kunt doen om zoveel mogelijk circulair te leven. Repareer bijvoorbeeld wat kapot is, scheid of hergebruik je afval en deel spullen in plaats van ze ieder voor zich te kopen.

Benieuwd hoe circulair jij al bent en wat eventueel nog beter kan? Doe dan de ‘Voetafdruk’ scan.

Meer inspiratie vind je op onze pagina Circulair of op de website Servicepunt Circulair voor inwoners.