Website Eerlijk Winkelen Gouda gelanceerd

19 September 2023, 10:20 uur
Lokaal
mainImage
Ingezonden

Tijdens de Duurzame Markt in de St.Janskerk is de nieuwe website van Eerlijk Winkelen Gouda gelanceerd. Dat gebeurde in het bijzijn van wethouder Michel Klijmij-van der Laan. Tot twee jaar geleden bestond er een landelijke website Eerlijk Winkelen. Toen die er twee jaar geleden mee ophield, pakte Fairtrade Gouda na enige tijd de draad weer op. Vrijwilligsters Riet Peddemors en Elly Prinsenberg benaderden alle 25 Goudse winkeliers die aan dat Eerlijk Winkelen meededen. Al vrij snel meldden 15 winkeliers zich aan voor de nieuwe website.

Een andere vrijwilliger, Michiel Oosterhout, ontwierp een nieuwe, eigen website, waarop alle 15 deelnemende winkels staan vermeld. De wethouder lanceerde deze website, Eerlijk Winkelen Gouda, met een druk op de knop. Daarop verscheen de website op een groot scherm. De wethouder toonde zijn waardering voor dit initiatief van Fairtrade Gouda. ,,Deze website en eerder al de Eerste Fairtradestraat van Nederland (Lange Groenendaal) bewijzen de toonaangevende rol van Fairtrade Gouda.”

Volgens de wethouder is de gemeente Gouda zelf ook actief op dit terrein. Hij noemde de vorming van een Duurzaamheidsfonds en het feit dat de gemeente Gouda nu ook Global Goal gemeente is. Dat houdt in dat de gemeente de uitgangspunten van de 17 Global Goals (17 doelen om de wereld te verbeteren) ondersteunt.

Bij Eerlijk Winkelen zijn winkels aangesloten, die artikelen verkopen die fairtrade, biologisch of lokaal kunnen zijn. Wie de website wil bekijken kan dat doen via www.eerlijkwinkelengouda.nl