mainImage

Waterschap opent jubileumjaar met lancering beeldmerk

Dijkgraaf Toon van der Klugt overhandigt de akte van 14 mei 1272 aan jeugdbestuurder Shrifa Loman.
13 mei 2022, 17:38 uur
Lokaal

Met de lancering van een kleurig beeldmerk kondigt het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard de viering van zijn 750-jarig bestaan aan. Op 14 mei 2023, morgen over precies één jaar, is het de ‘verjaardag’ en viert het hoogheemraadschap deze mijlpaal.

 

Dat gebeurt dan niet met een eigen feestje, maar met alle bewoners van het gebied via allerlei activiteiten verspreid over het jaar. Tijdens het jubileumjaar is er aandacht voor verleden en heden, maar draait het vooral om de toekomst. Niet verwonderlijk, want door de gevolgen van klimaatverandering heeft het hoogheemraadschap meer dan ooit de taak dit gebied bewoonbaar te houden door te blijven zorgen voor schoon en voldoende water én droge voeten!

 

Het beeldmerk staat volgens dijkgraag Toon van der Klugt voor de dynamiek tussen de mens en het water. “Die dynamiek is al 750 jaar van groot belang om ons gebied droog en leefbaar te houden. Zo is het hoogheemraadschap van Schieland ontstaan in 1273, toen het op 14 mei door graaf Floris V met een privilege werd bekrachtigd. Daarmee zijn we het tweede oudste waterschap van Nederland dat gesticht is, kort na het hoogheemraadschap van Rijnland.”