Vraag tot en met 30 april '23 (energie)geld aan bij het NOODfonds

12 March 2023, 16:02 uur
Lokaal , Maak Gouda Duurzaam
mainImage
Maak Gouda Duurzaam

SchuldenlabNL, de Nederlandse Schuldhulproute en energieleveranciers Eneco, Essent, Greenchoice en Vattenfall zijn sinds maart 2022 samen bezig met oplossingen voor de hoge energieprijzen. Zij presenteerden toen een actieplan om huishoudens te helpen om financieel gezond te blijven. Op 1 juni 2022 lanceerden zij op www.geldfit.nl/energie een gids met informatie en advies over de hoge energieprijzen. De laatste oplossing die zij presenteren is de oprichting van het Tijdelijk Noodfonds Energie.

Het Noodfonds betaalt voor huishoudens een deel van de energierekeningen van oktober 2022 tot en met 30 april 2023. Het Noodfonds kijkt hoe hoog de energierekening is in vergelijking met het gezamenlijk inkomen in het huishouden. Het Noodfonds betaalt het deel van de maandelijkse energierekening dat meer is dan 10 tot 13 procent van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden. Start met de Noodfonds-check via hun website.

Wie kan het aanvragen
Een huishouden met een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan € 2.980,- (alleenstaand) of € 3.794,- (samenwonend).
Huishoudens hebben zelf een contract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier. De rekening is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 10 tot 13 procent van het gezamenlijk bruto-inkomen.

Via de website van de rijksoverheid kom je ook bij de aanvraag: https://www.rijksoverheid.nl/a...