mainImage

Vogelbuurt door rioolvervanging en herinrichting op de schop

3 december 2022, 11:30 uur
Lokaal

Werkzaamheden voor de rioolvervanging en herinrichting van de Vogelbuurt en omgeving in de wijk Korte Akkeren met nieuwe plantenbakken. Het totale project duurt nog tot medio 2023.

Het riool in Korte Akkeren verkeert in een slechte staat en daarom gaat de gemeente het repareren of vervangen. Daarnaast worden de openbare ruimte opgehoogd, met name stoepen en straten die erg verzakt zijn. Door deze op te hogen, worden diverse woningen weer beter toegankelijk. Aangezien de gemente alle straten en stoepen aanpakt, wordt ook gelijk naar de inrichting gekeken. Samen met de bewoners van de Vogelbuurt is besloten wat er al aanwezig is, waar men (zeer) tevreden mee is en wat men graag verbeterd of veranderd ziet. Vervolgens is de gemeente hiermee aan de slag gegaan.

De uitvoering duurt van september 2021 tot en met juni 2023. De werkzaamheden van de nutspartijen Stedin en Oasen zijn bijna helemaal uitgevoerd in 2018 en 2019. De werkzaamheden van Woonpartners aan hun woningen en de glasvezelaanleg zijn uitgevoerd.

 


Foto: Digitaal Dagblad/Raymond Aarsman