Vier Goudse organisaties winnen 1e Graaf Floris Prijs van 2023

16 March 2023, 15:13 uur
Lokaal
mainImage

Het Genootschap Graaf Floris de kent ieder kwartaal een aantal geldprijzen toe. De winnaars van het eerste kwartaal van 2023 zijn inmiddels bekend: Theater na de Dam, Stichting Goed werk, Gouda Beach Experience en Swim to fight cancer. Alle winnaars ontvangen € 1.500,-.

De Graaf Florisprijzen zijn bestemd voor goede  initiatieven die ertoe bijdragen dat Gouda nog levendiger wordt voor Gouwenaren en bezoekers. Kandidaten kunnen zich het hele jaar aanmelden.

Alle inzendingen worden beoordeeld door een selectiecommissie, die bestaat uit Geert Bouwmeester (De Goudse), Femke Haijtema (Museum Gouda), Werner van den Bosch (INTO business) en Marjolein van Strien-Buitelaar (HBM Machines Moordrecht). Elke aanvraag wordt met grote interesse en zorg gelezen en beoordeeld op een aantal criteria, zoals het maatschappelijk en culturele belang voor Gouda, de langetermijndoelstelling van de organisatoren met betrekking tot het evenement en de volledigheid en uitwerking van de aanmelding.

Organisaties die zich willen opgeven voor de eerstvolgende beoordelingsronde, kunnen dit doen tot 1 juni 2023. Meer info is te vinden op gfd5.nl. De winnaars worden op medio juni bekendgemaakt.