Verhoeve brengt stem uit op politiek talent

17 March 2021, 12:57 uur
Lokaal
mainImage
Thierry van Vugt

"Gestemd. Grondrecht uitgeoefend. Dit is een feestdag voor onze democratie", aldus Pieter Verhoeve, burgemeester van Gouda. De eerste burger van Gouda bracht zijn stem woensdagmorgen vroeg uit in de plaatselijke Chocoladefabriek. Verhoeve liet weten trots te zijn op de vele vrijwilligers, die samen met de gemeente alles in het werk stellen om de stembusgang van de kiezer probleemloos te laten verlopen.

Verhoeve, namens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) portefeuillehouder verkiezingen, bracht zelf zijn stem uit op iemand die hij "bijzonder en talentvol vindt. Het is een goede bekende van me en een politiek talent. Ik vind het waardevol om hem mij stem te geven. Ik vind het heel mooi als jonge mensen zich inzetten voor de politieke zaak."

Verhoeve noemt stemmen een groot feest. "Het is zo mooi om in en vrij land zonder dwang te stemmen op wie je wil. Ik ben dankbaar dat ik mijn stem heb mogen uitbrengen."

Verhoeve typeerde de organisatie rond de Tweede Kamerverkiezingen als 'een militaire operatie.' Hij is er dan ook trots op dat alles op de stemlocaties tot dusver goed verloopt. "Goed georganiseerd door collega’s van ⁦‪Gemeente Gouda⁩ en geweldige vrijwilligersinzet. Ik ben buitengewoon trots op alle betrokken vrijwilligers. Mensen die hier al in alle vroegte waren en ervoor zorgen dat alles op een ontspannen en plezierige manier verloopt. Ik ben echt trots op het gastheerschap van deze mensen."

Na zelf zijn stem te hebben uitgebracht, maakte Verhoeve een stroopwafeltour langs diverse stemlocaties.