mainImage

Vergunninghouders krijgen onterecht naheffingsaanslagen in Gouda

25 september 2022, 15:01 uur
Lokaal

Diverse bewoners uit de binnenstad in Gouda hebben via de nieuwe scanauto een boete gekregen voor parkeren op vergunningplaatsen bij het Buurtje. Terwijl deze autobezitters een vergunning hebben dus daar ook mogen parkeren. Sommige mensen hebben al vier aanmaningen gekregen voor parkeerboetes op het Schouwburgplein. De bewoners hebben al jaren een parkeervergunning en moeten nu per overtreding bij BSGR bezwaar maken. Het behandelen van een bezwaar kan wel een jaar duren. Sommige bewoners worden er na enkele maanden al wanhopig van.

Dat geldt niet voor wethouder Thierry van Vugt blijkt uit zijn tweet: ''Blij dat er met scanauto meer op fout parkeren beboet wordt. Grote irritatie van inwoners. Na constatering door scanauto worden boetes en bezwaren bij mijn weten administratief verwerkt door de BSGR. Daar zijn termijnen aan gekoppeld''.

Een gedupeerde vraagt zich af: ''Hoe krijgen we de gemeente Gouda, Handhaving Gouda of de parkeerservice zover dat ze die fout oplossen voordat we tientallen boetes, naheffingen en bezwaarschriften krijgen. Zolang ze ons naar elkaar doorverwijzen gebeurt er niets''.