Vandaag kan Gouda proefstemmen in het Huis van de Stad

21 November 2023, 09:06 uur
Lokaal
mainImage
ANP

Inwoners van Gouda krijgen dinsdag de mogelijkheid om te komen oefenen met stemmen. Dat kan op dinsdag 21 november van 14.30 tot 16.00 uur in het Huis van de Stad. Er zijn de hele middag vrijwilligers aanwezig om te helpen. ''In Gouda willen we dat alle inwoners die stemrecht hebben, kunnen stemmen. Daarom nemen we zoveel mogelijk drempels weg. Bijvoorbeeld door inwoners de mogelijkheid te geven om te komen oefenen met stemmen'', aldus de gemeente.

Om 14.30 uur krijgt burgemeester Verhoeve uitleg van vrijwilligers over het proefstemmen. Er is hierbij ook een prokkelduo aanwezig. Dat is een duo, gevormd door een vrijwilliger met en een vrijwilliger zonder licht verstandelijke beperking die helpen bij de verkiezingen. Zij krijgen uitleg over hoe stemmen werkt en vulden, met hulp van een medewerker van het stembureau, een stemwijzer in. Zo zijn ze goed voorbereid voor de échte verkiezingsdag woensdag 22 november.

Proefstemmen kan op dinsdag 21 november van 14.30 tot 16.00 uur in het Huis van de Stad. Op woensdag 22 november zijn de verkiezingen van de Tweede Kamer.