mainImage

Van Hogendorpplein straalt meer warmte en gezelligheid uit

4 december 2021, 16:00 uur
Lokaal

De winkelstraat aan het Van Hogendorpplein in Gouda Noord straalt sinds vrijdagmiddag nog meer warmte en gezelligheid uit. De puien aan de panden van het Van Hogendorpplein hebben daartoe een kleine verandering ondergaan. Ze zijn voorzien van nieuwe vlaggenstokhouders en daarin sfeervolle kerstverlichting. Dit alles kwam tot stand door de Ondernemers Vereniging Van Hogendorpplein, door installatiebedrijf Supertech en met dank aan en een bijdrage uit het Ondernemers Fonds Gouda.

Feeërieke uitstraling
Zo overdag is de reeks ledlampen in de winkelstraat al een prachtig gezicht. Laat staan als in de avond en in het donker de stroom er op gaat en staat. Dat levert een warme en feeërieke uitstraling op. Ga zelf maar eens kijken. De kerstverlichting is vanaf vandaag tot begin januari te bewonderen.

Vrijdagmiddag was er een aftelmomentje met bewoners, winkeliers en ondernemers. Uiteraard met inachtneming van de corona-maatregelen.

Oehs, aahhhs en wauws
De oehs, de aahhhs en de wauws waren niet van de lucht, nadat installateurs Armand Faay en Leroy Dinken van Supertech na een countdown de verlichting met een druk op de knop hadden ontstoken. De bewoners, winkeliers en ondernemers zijn zeer tevreden over het resultaat en daarmee een upgrade van de winkelstraat. "Bedankt iedereen voor de inzet om het plein een feestelijk aanzien te geven", zo reageerde één van de bewoners.

"Geweldig", zo klonk het kort en krachtig uit de mond van Waling Koornneef, voorzitter van de Ondernemers Vereniging Van Hogendorpplein. "De buurt en de winkelstraat knapt hier echt zienderogen van op..." 

"Er is door de komst van de kerstverlichting nu letterlijk en figuurlijk meer licht, warmte en sfeer in onze winkelstraat. Het is een stuk prettiger winkelen en wandelen nu. Vooral fijn dat we dit met elkaar - met de bewoners, winkeliers en ondernemers - voor elkaar hebben gekregen. Het was even stil in ons winkelgebied. Maar we worden nu weer gezien en gehoord...", aldus één van de winkeliers.

Lichtend voorbeeld van steun OFG
Het project Kerstverlichting Van Hogendorpplein valt of staat met de steun uit het OFG, een fonds waar veel Goudse ondernemers gebruik van maken. Wethouder Economie Michiel Bunnik: "Gouda wil een stad zijn waar het voor ondernemers aantrekkelijk is om zich te vestigen. Het OFG speelt hierbij een belangrijke rol. Het fonds draagt bij aan een betere samenwerking tussen ondernemers waardoor de lijnen korter zijn en zij elkaar beter weten te vinden. Ook zijn er dankzij het fonds de afgelopen jaren al veel mooie initiatieven gestart. De kerstverlichting aan de panden van het Van Hogendorpplein is daarvan een lichtend voorbeeld..."

De voorzitter van de stichting Ondernemers Fonds Gouda, Rob de Bruin vult aan: "Het vestigingsklimaat in Gouda is flink verbeterd door de verschillende initiatieven van de Goudse ondernemers. Door hun waardevolle inzet is niet alleen het OFG van grote meerwaarde voor de ondernemers, maar ook voor de stad.”

Meerwaarde
Het OFG is van grote meerwaarde voor ondernemers in Gouda. Dankzij het OFG is het aantal ondernemers dat lid is van een ondernemersvereniging in Gouda verhoogd. Daarnaast draagt het OFG financieel bij aan evenementen en projecten die wat toevoegen aan de beleving en promotie van de stad. Het bestuur van het OFG in de komende jaren werken aan nog meer samenwerking tussen ondernemers binnen de verschillende winkelgebieden en bedrijventerreinen in de stad. Ondernemers Vereniging Van Hogendorpplein juicht dat van harte toe.


Foto: Parole, Pieter van Vliet