Gouds Dagblad | Vaccinaties GHZ 'veilig en zorgvuldig' verlopen
mainImage

Vaccinaties GHZ 'veilig en zorgvuldig' verlopen

13 januari 2021, 19:30 uur
Lokaal

De gezondheidsinspectie is tevreden over hoe de ziekenhuizen hun medewerkers in de acute zorg hebben gevaccineerd tegen Covid-19. "Na meerdere bezoeken concludeert de inspectie dat deze vaccinaties zorgvuldig en veilig zijn verlopen", aldus de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

Dat gaat ook op voor de vaccinaties van het zorgpersoneel in het Groene Hart Ziekenhuis. Daar kreeg IC-verpleegkundige Anne Schipper (zie foto hierboven) woensdag 6 januari als eerste verpleegkundige in het Groene Hart Ziekenhuis, als eerste Goudse en als eerste persoon in het Groene Hart het coronavaccin toegediend. Naar verwachting zo’n vierhonderd ziekenhuiscollega’s van Schipper werden de afgelopen week gevaccineerd.

De afgelopen dagen zijn er zo’n 38.000 medewerkers in de acute zorg gevaccineerd. "De inspecteurs van de IGJ zagen tijdens hun bezoeken aan de ziekenhuizen meerdere positieve punten. Zo werden de vaccins goed gekoeld, werd het vaccineren zorgvuldig gedaan en werden de zorgverleners die gevaccineerd werden goed geregistreerd", aldus de inspectiedienst.


Foto: Groene Hart Ziekenhuis