Gouds Dagblad | Vaccinatiegraad Hollands Midden: 70% volledig gevaccineerd
mainImage

Vaccinatiegraad Hollands Midden: 70% volledig gevaccineerd

14 september 2021, 19:15 uur
Lokaal

Van alle 12-plussers in Hollands Midden heeft 81% een eerste prik gehad. Op dit moment is 70% van de 12-plussers volledig gevaccineerd. De GGD Hollands Midden is blij dat zoveel mensen gehoor hebben gegeven aan de oproep 'laat je vaccineren tegen corona'. 

Het RIVM maakte afgelopen week de vaccinatiecijfers per gemeente bekend. Eerst had de GGD Hollands Midden alleen toegang tot de eigen vaccinatiecijfers. Nu zijn ook de cijfers van de huisartsen, ziekenhuizen en zorginstellingen bekend. Nu ook deze cijfers bekend zijn, ontstaat er een beter beeld van de vaccinatiegraad.

De totale vaccinatiegraad per gemeente staat vanaf nu ook op het dashboard www.eengezonderhollandsmidden.nl van de GGD.

Weekcijfers
De afgelopen week hebben voor de derde week op rij meer inwoners uit de regio zich laten testen bij de GGD’en (7.038 inwoners in week 35 tegenover 7.396 inwoners in week 36). 

Het percentage positief geteste inwoners in de teststraten is ongeveer gelijk aan de week ervoor (van 7,8% naar 7,6%). Het gemiddeld percentage positieve testen van alle Nederlandse teststraten is 9,1%. Dat is lager dan een week eerder (week 35: 10,7%).

Coronacijfers per gemeente
Benieuwd naar de coronacijfers in jouw gemeente? Kijk dan op www.eengezonderhollandsmidden.nl