Unique weer in Lekker500

28 October 2020, 20:13 uur
Lokaal
mainImage
Unique
Patron-cuisinier Maurice Hoegee en gastheer en sommelier Sven Lutterman schenken in en aandacht voor hun gasten.

De Lekker500 is weer verschenen. Het Goudse Unique was twee jaar geleden nieuw in deze gids en is evenals vorig jaar ook dit jaar weer overtuigd opgenomen. Als enige restaurant van Gouda. Patron-cuisinier Maurice Hoegee en gastheer en sommelier Sven Lutterman timmeren gestaag aan de weg aan de Prins Hendrikstraat 196. ,,Super trots op ons team!”, zo reageert Unique op het mooie culinaire nieuws.

Het hoogste genoteerde regionale restaurant (in de top 100) is De Burgemeester in Linschoten. Bij de 500 beste restaurants, buiten de top 100, horen verder Pieters Restaurant in Bergambacht, Tante Kee in Kaag, De Watergeus in Noorden, 't Vaantje in Reeuwijk, De Nieuwe Polderkeuken in Stolwijk, De Dyck in Woubrugge, Bij Mette in Linschoten en Janzen in Woerden. Deze hadden ook al een plek in de editie van 2019.Brasserie Springer in Schoonhoven (nieuw) en Akkeroord in Waddinxveen (weer terug) zijn de opvallende nieuwe namen in de nieuwe Lekker 500.

Ode aan de helden
Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een ode aan de helden van de horeca.

Alle nog bestaande restaurants uit de gids van 2020 hebben een plek gekregen in de nieuwste editie. Bij het ter perse gaan ervan was 6% van de 500 beste restaurants van Nederland (noodgedwongen) gestopt, en dit percentage blijft oplopen. Er is aanvullend een selectie van 61 restaurants door de redactie opgenomen, geselecteerd uit tips die werden gegeven door de 500 restaurateurs, 51 inspecteurs en uit honderden reacties van lezers. De restaurantbeschrijvingen van dit jaar geven een duidelijk beeld van de impact van corona op de bedrijven.

Lekkervoorlater
Lekker500 mag dan door de tweede horecasluiting van 2020 een soort van #lekkervoorlater zijn geworden, gelukkig weten we één ding zeker: iedereen blijft genieten van lekker eten. De redactie hoopt dat deze speciale Lekker500 een positieve bijdrage zal zijn voor de horeca, en de gastvrijheid in het bijzonder, en dat de gids lezers zal inspireren om weer volop uit eten te gaan in eigen land, diners voor thuis te bestellen of andere initiatieven te omarmen.