Gouds Dagblad | Uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar
mainImage

Uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar

23 februari 2021, 09:47 uur
Lokaal

De dinsdag begint op veel plaatsen met sluierbewolking. In de loop van de dag klaart het op en schijnt geregeld de zon. De temperaturen liggen tussen de 14 en 18 graden. Met een matige zuidelijke wind voelt het dinsdag zacht aan. De komende dagen zullen deze hoge temperaturen aanhouden. Het is uitzonderlijk warm voor deze tijd van het jaar. Na donderdag zal de temperatuur langzaam weer omlaag gaan.

Lokaal
Ook dinsdag zijn deze sluier wolkenvelden nog geruime tijd aanwezig, maar de zon heef daar geen of nauwelijks hinder van en het blijft ook droog. De wind ruimt geleidelijk van zuid naar zuidwest en neemt ook iets in kracht toe en wordt matig, windkracht 3 à 4 Beaufort. Het warmt op naar circa 16 graden Celsius in de Goudse  regio.

Woensdag en donderdag verlopen vervolgens opnieuw zonnig en warm. Woensdag is het met maxima rond 17 graden bij veel zon een matige zuidelijke wind nog zeer warm voor de tijd van het jaar. Donderdag ruimt de wind geleidelijk van zuidwest naar west, daardoor zal de maximumtemperatuur een graad of 2 lager uitkomen door de aanvoer van lucht over zee (Zeewatertemperatuur is 5  graden Celsius). Tevens is er aanmerkelijk meer bewolking dan op woensdag. De maxima liggen dan rond 14 graden Celsius, in de Goudse binnenstad wordt het mogelijk maximaal 15 graden Celsius.

Vanaf vrijdag dalen de temperaturen geleidelijk en zal bewolking een groter aandeel krijgen in het regionale weerbeeld. Het blijft droog en met temperaturen rond 12 graden is het nog steeds een graad of 5 warmer dan normaal voor de tijd van het jaar.

Op de ultralange termijn zijn er steeds meer aanwijzingen die hinten naar een nieuw hogedrukgebied ten (zuid)oosten van de Benelux, waardoor de droge periode met bovennormale temperaturen verlengt kan worden!

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda