Gouds Dagblad | Trainer John van den Burg stopt bij herenteam Widex GZC DONK
mainImage

Trainer John van den Burg stopt bij herenteam Widex GZC DONK

10 juni 2021, 12:58 uur
Lokaal

Trainer John van den Burg neemt afscheid van het herenteam van de Goudse waterpolovereniging Widex GZC DONK. Van den Burg wordt het komende seizoen hoofdtrainer van de waterpoloërs van eredivisionist ZVL-1886 in Leiden.

De Barendrechtse oefenmeester was de afgelopen jaren bij verschillende teams van Widex GZC DONK Donk actief. Hij begon als hoofdtrainer van de vrouwen, daarna vervulde hij die taak bij de mannen en de oudste jeugd. Als assistent-trainer/coach werd Van den Burg het afgelopen seizoen landskampioen met de Goudse mannen.

Van den Burg nam in november 2019 bij het herenwaterpoloteam van Widex GZC Donk de plaats in van de opgestapte Zeno Reuten. Reuten vertrok begin die maand bij de herenselectie van Widex GZC Donk. Dit op basis van een te groot verschil van inzicht in beleid en aansturing van heren 1 selectie. Vader Reuten nam in zijn kielzog zijn zonen Tim en Lars Reuten mee. Zij waren solidair met hun vader.

GZC Donk schoof op haar beurt John van den Burg als vervanger naar voren. Eigenlijk een logische stap. Van den Burg was al een jaar trainer van de damesselectie van Widex GZC Donk. En hij zat in het begeleidingsteam van de heren-waterpoloselectie. Veel van de spelers heeft hij gecoached en getraind. Zo ook uit en in zijn tijd bij ZPB Barendrecht. Vanaf de komst van Van den Burg zette de Goudse ploeg een goede serie wedstrijden in, waardoor de ploeg naar de tweede plek in de eredivisie klom, totdat vanwege corona het seizoen abrupt eindigde.

Dit seizoen deed Van den Burg een stapje terug. Hij werd assistent-coach, naast hoofdcoach Ingmar Veenhuis.

De 61-jarige Van den Burg is in Barendrecht ook nog altijd manager van het Inge de Bruijn Zwembad.