Gouds Dagblad | TANDEM-fietsen voor onderzoek naar dementie
mainImage

TANDEM-fietsen voor onderzoek naar dementie

30 juli 2021, 12:45 uur
Lokaal

Medewerk(st)ers van TANDEM (Transmurale Attentie Naast Dementie) houden op zaterdag 31 juli een evenement in Gouda om geld op te halen voor onderzoek naar dementie. Op 18 september gaan de casemanagers dementie zelf de sportieve uitdaging aan en doen zij mee aan de sponsorfietstocht 2bike4alzheimer van Alzheimer Nederland, uiteraard op een tandemfiets.

Om zoveel mogelijk sponsorgeld te verzamelen houdt TANDEM op 31 juli bij Het Vijfde Huis (Livingstonelaan 54, Gouda) een evenement in het teken van fietsen. Van 10u00 tot 15u00 staan medewerkers klaar met de duofiets, buddybike en een riskja om tegen een kleine vergoeding met belangstellenden een fietstocht te maken door de omgeving. Ook kan er wat te drinken en een versnapering gekocht en genuttigd worden. Als klap op de vuurpijl is er een professionele fotograaf aanwezig die mooie momenten kan vastleggen, bijvoorbeeld van de deelnemers.

Alle opbrengsten van deze dag komen direct ten goede onderzoek naar de oorzaak preventie, diagnose en behandeling van dementie. Ook is het mogelijk team TANDEM direct te sponsoren via de website https://2bike4alzheimer.inactievooralzheimer.nl/team/tandem-midden-holland. De vorderingen van team TANDEM in aanloop naar de grote sponsortocht in september zijn te volgen op Facebook op de pagina TANDEM fietst voor Alzheimer: https://www.facebook.com/tandemfietstvooralzheimer.

Over TANDEM
TANDEM is een samenwerkingsverband van Zorgpartners Midden-Holland, Vierstroom Zorgthuis en De Zellingen en biedt begeleiding en behandeling bij dementie in regio Midden-Holland. Hiertoe hebben zij een breed samengesteld team van casemanagers en behandelaars. Een casemanager treedt op als contactpersoon voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, bekijkt welke hulp of zorg nodig is en onderhoudt contact met andere zorgverleners om de zorg op elkaar af te stemmen.

TANDEM hoopt met deze actie veel geld bij elkaar te fietsen. Help je mee?


Foto: Transmuraal Netwerk Midden-Holland