Super Cool Kidsfeest; de groene editie in Gouda

26 May 2023, 11:41 uur
Lokaal
mainImage

Woensdagmiddag 31 mei vind voor de vierde keer het Super Cool Kidsfeest plaats op de Markt in Gouda. Het gratis kinderfeest is een cadeautje van het kindercollege voor alle kinderen in Gouda. Tussen 14.00 tot 17.00 uur zijn er allerlei verschillende, sportieve, educatieve, feestelijke, duurzame, milieuvriendelijke en groene activiteiten te doen. Om 14.30 uur word het feest officieel geopend door burgemeester Pieter Verhoeve met medewerking van kinderburgemeester Rosalina en de kinderwethouders Rick, Anne, Timo en Milou, wethouder Michiel Bunnik en wethouder Anna van Popering-Kalkman.

Activiteiten verdeeld over zes pleinen
De Markt van Gouda is deze middag verdeeld in 6 pleindelen. Op elk plein zijn doorlopend verschillende activiteiten te doen.

Het Hoofdplein
Dit plein is tot stand gekomen met wensen van kinderburgemeester Rosalina. Hier is om 14.30 uur de officiële opening. Verder kan je hier zingen, dansen of muziek maken. Je kan je laten schminken en er is een selfiewand.

Het Beweegplein
Kinderwethouder Rick heeft samen met Sportpunt Gouda dit plein vorm gegeven. Naast diverse sporten en spellen zijn er activiteiten van Gouda Goed Bezig. Ook staat er een stormbaan van defensie en je kan er je eigen smoothie maken met de smoothiefiets.

Het Voel-je-goed-plein
Hier kan je onder andere dansen in de Silent disco, de hoogste toren bouwen en een complimentenslinger maken. Er zijn spel-aan-huis- en spel-om-de-hoek-activiteiten. Er is een boekfiets en een chillplek. Dat was de wens van kinderwethouder Timo.

Het Cultuurplein
Kinderwethouder cultuur Milou wilde graag een kinderkleding ruilbeurs. Deze is binnen in de Burgerhal. Buiten kan je je eigen T-shirt pimpen, je eigen kleding ontwerpen of een eigen masker maken en er is een selfiewand met verkleedkleren.

Het Natuurplein
Kinderwethouder Anne vind bijen belangrijk. Daarom zijn er op het Natuurplein ook allerlei bijenactiviteiten. Je kan er blije-bijen-ballen maken, er zijn bijenknutselactiviteiten en er is een imker die van alles vertelt over bijen.

Het Techniekplein
Samen met Romy is het techniekplein tot stand gekomen. Hier worden diverse workshops gegeven door het Techniekproject Gouda, je leert er over recyclen van Pet naar pret en er zijn robots van de Techniekwerkplaats Gouda.

Bij het feest hoort een traktatie
Na de officiële opening om 14.30 uur, trakteert het kindercollege op een heerlijke échte Goudse stroopwafel.
De stroopwafels worden beschikbaar gesteld door Berg's Bakery, Kamphuisen siroopwafels, Markus & Markus Stroopwafels, Stroopwafelbakkerij Markus en Punselie. Net als voorgaande edities is de Markt ook dit jaar op verzoek van het kindercollege de hele middag een Rookvrije-zone.

Super-Cool-Goede-Doel
Een feest is leuk, maar het kindercollege wil ook graag iets doen voor een goed doel. Dit jaar gaat de steun naar kinderen die moeten opgroeien in armoede. Deze kinderen krijgen zelden iets extra's en het kindercollege wil ze graag blij maken met een zomerse verrassing. Tijdens het Super Cool Kidsfeest wordt hiervoor geld ingezameld. Alle activiteiten zijn gratis, en een donatie is geheel vrijblijvend. Van het ingezamelde geld maakt het kindercollege zomerse verassingspakketjes die via de Voedselbank Gouda bij de kinderen terecht komen.

Zonder steun geen Super Cool Kidsfeest
Het Super Cool Kidsfeest is georganiseerd door Brede School Gouda in samenwerking met Bibliotheek Gouda, Boekfiets Gouda, Cinema Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij, Defensie, EHBO Gouda, Grand Canyon, gemeente Gouda, Goudse Schouwburg, IVN, Jeugdtheaterhuis, Kinderboerderij de Goudse Hofsteden, Kindercollege Gouda, Mirakel Musicaltheater, Museum Gouda, ODMH/Zwanebloem, Spel aan Huis, Spel om de Hoek, SPORT.GOUDA, Stadhuis Gouda, TechniekPunt Gouda, Techniekproject Gouda, Van Pet naar Pret, voedselbank Gouda, VoorleesExpress, e.a.

Het Super Cool Kidsfeest wordt mede mogelijk gemaakt door GoudaPot, SBG, Jac Bezemer Stichting en het Ondernemersfonds Gouda.