Stroop-van Renen en Grootveld verlaten VVD Gouda

11 November 2020, 13:53 uur
Lokaal
mainImage
VVD Gouda

Na ruim twee jaar als raadslid verlaat Frederiek Stroop-van Renen (VVD) Gouda. Tegelijkertijd doet Jasper Grootveld een stapje terug. De fractie van de VVD heeft Marc de Groot en Kevin de Jonge bereid gevonden om de vrijkomende plekken in te vullen. Stroop-van Renen zal in de besluitvormende vergadering van 11 november haar functie neerleggen. Marc de Groot zal dan beëdigd worden als raadslid en het stokje van haar overnemen. Het exacte moment waarop Kevin en Jasper van plaats wisselen is op dit moment nog niet bekend.

Stroop-van Renen heeft de fractie van VVD Gouda laten weten dat zij met haar gezin in Amsterdam gaat wonen. Stroop-van Renen: “Het was een eer om namens de VVD in de raad van Gouda te mogen zitten. Door de huidige omstandigheden is onze droom, om nog eens naar de hoofdstad te verhuizen, veel eerder bewaarheid geworden dan de planning was. Zeker met gemengde gevoelens, omdat ik daardoor niet langer mijn werkzaamheden in de Goudse raad kan uitoefenen. Ik wens de fractie, mijn opvolger raadslid Marc de Groot, de VVD Gouda en bovenal alle inwoners van Gouda alle goeds toe.”

Fractievoorzitter Paul Ruijgrok: “Frederiek heeft zich als nieuwkomer in de raad goed op de kaart gezet. Dossiers als de Turfmarktkerk, cultuur en diversiteit heeft zij met hart en ziel opgepakt. We zullen deze markante persoonlijkheid gaan missen. Wij wensen Frederiek en haar gezin heel veel succes en woonplezier in Amsterdam.”

Jasper Grootveld doet stap terug vanwege werkdruk
Tegelijkertijd doet Jasper Grootveld een stapje terug. Hij legt zijn functie als raadslid vanwege werkdruk naar, maar stelt zich tegelijkertijd beschikbaar als burgerraadslid om de fractie van de VVD te blijven ondersteunen.

Grootveld: “Toen ik begon aan mijn avontuur in de Goudse politiek was ik zelfstandig ondernemer, met zeker in de winterperiode veel vrije tijd. Ik kreeg de kans om als raadslid aan de slag te gaan voor de VVD en op dat moment was dit een ideale combinatie. Er is veel veranderd sinds die tijd. Sinds een jaar ben ik in mijn huidige functie als Directeur veel op pad, en reis ik wekelijks de hele wereld over. Een inspanning die steeds lastiger te combineren is met het werk als raadslid. Ik heb het vertrouwen dat Kevin de Jonge mijn rol met zijn politieke passie met verve zal overnemen. Uiteraard blijf ik als burgerraadslid mijn uiterste best doen om het mooie Gouda nog mooier te maken. Vanaf deze plek wens ik Kevin, de VVD en Gouda een fantastische toekomst.”

Paul Ruijgrok: “Het is natuurlijk jammer als een betrokken Gouwenaar en liberaal als Jasper niet meer beschikbaar is voor onze fractie. Ik snap de overwegingen waarmee hij zit en heb respect voor de keuze die hij daarin maakt. De fractie en ik kijken terug op een mooie samenwerking met Jasper: altijd vol humor en recht voor zijn raap. Gelukkig mogen wij nog veel van Jasper genieten in zijn rol als burgerraadslid.”

Opvolging
De fractie van de VVD heeft Marc de Groot en Kevin de Jonge bereid gevonden om de vrijkomende plekken in te vullen. 

De Groot: “Ik ben zeer verheugd om als Raadslid van de Gemeente Gouda namens de VVD binnenkort zitting te gaan nemen. Als geboren en getogen Gouwenaar  heb ik altijd met interesse de Goudse politiek gevolgd. Het is daarom heel fijn om straks in samenwerking met andere partijen en het college het beste voor Gouda na te streven. Frederiek bedank ik namens VVD Gouda voor haar goede inzet de afgelopen periode en wens ik veel geluk en gezondheid in Amsterdam.”

Paul Ruijgrok: “We krijgen met Marc een stevige persoonlijkheid in de fractie, die staat te popelen om het VVD-geluid in onze stad en in de raad te laten horen. We kijken erg uit naar onze samenwerking en hebben er alle vertrouwen in dat hij een mooie bijdrage aan onze stad en onze partij zal leveren.”

De Jonge: ''Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 kwam ik nieuw de politiek binnen. Ik mocht kennis en ervaring opdoen als fractiesecretaris bij de gemeenteraadsfractie van de VVD. In maart 2019 werd ik aangesteld als burgerraadslid. Sindsdien heb ik mij met veel plezier ingezet voor Gouda en haar inwoners. Het is fantastisch dat ik nu de kans krijg om een volgende stap te maken en aan de slag kan als gemeenteraadslid. Ook ben ik zeer blij dat Jasper Grootveld als burgerraadslid verbonden blijft aan de VVD Gouda om zich in te blijven zetten voor een nog mooier Gouda.  Ik zie er naar uit om de mooie dossiers en dito samenwerking, zowel binnen als buiten de fractie, voor te zetten. Nu als gemeenteraadslid.”

Paul Ruijgrok: “Kevin heeft zicht de afgelopen tijd sterk geprofileerd binnen de gemeenteraad. Het is mooi dat hij nu een stapje vooruit kan doen en zijn werk als raadslid voort kan zetten. Wij zien uit naar de verder samenwerking en wensen Kevin veel succes toe in onze fractie.”