mainImage

Start Verkiezing Liefste Straat van Gouda

Wethouder Van Popering geeft de aftrap voor de Verkiezing Liefste Straat 2022 (Foto: Erik van der Aar)
23 september 2022, 11:08 uur
Lokaal

Op 20 september gaf wethouder Van Popering de aftrap voor de Verkiezing Liefste Straat 2022. Dit gebeurde tijdens een bruisende Happening in de PWA-kazerne speciaal voor gangmakers van de Goudse Lief en Leedstraten. De organisatie was in handen van Gouda Bruist.

Anna van Popering: ‘Het zit soms in hele kleine dingen, dat je iemand groet, naar iemand glimlacht, eens een kaartje door de bus doet. Dat is het waardevolle van de Lief en Leedstraten. Ik ben ontzettend trots dat jullie hiermee aan de gang zijn en ik hoop dat er nog veel meer straten mee gaan doen.’

De Liefste Straat van Gouda kan een bezoek van een poffertjeskraam winnen voor de hele straat en een straatbord met daarop ‘Liefste Straat van Gouda 2022’. In 2021 ging deze titel naar het Albrechtsveld.

Om mee te kunnen doen aan de verkiezing Liefste Straat, moet je gangmaker zijn in jouw buurt en daarmee onderdeel worden van het Lief&Leedstratenproject. Gangmakers beheren een Lief en Leedpotje voor hun straat en geven daaruit af en toe een aardigheidje aan een buur die dat kan gebruiken. Inmiddels doen er 94 straten mee verspreid over alle wijken van Gouda. Tijdens de Happening werden ervaringen uitgewisseld en werden de aanwezige gangmakers nu een keertje zelf in de bloemen gezet!

 


Foto: PR