mainImage

Sinterklaas met boot met regenboogvlag in Gouda gearriveerd

12 november 2022, 10:40 uur
Lokaal

De stoomboot met Sinterklaas en liefst 150 hulppieten is zaterdagochtend even na tien uur in Gouda gearriveerd. De boot voer onder de regenboogvlag en daarmee laat Sinterklaas zien dat hij er voor iedereen is. Na een druk bezochte intocht die begon bij het Regentesseplantsoen zal hij om 12.30 uur op het bordes van het Stadhuis door de burgemeester worden ontvangen. Het is mooi weer en het was al vroeg druk in Gouda. Veel kinderen en ouders kijken er naar uit om onbezorgd van de intocht van Sinterklaas te kunnen genieten.

De Goudse intocht heeft dit jaar weer een speciaal thema. Dat heeft alles te maken met een bijzonder voertuig dat meerijdt: de Tel Truck. “De reden daarvoor is eigenlijk niet zo’n leuke”, legt de Hoofdpiet uit. “Een van de Pieten is op de zak met chocoladeletters gevallen, waardoor ze allemaal kapot zijn. Daardoor weten we niet meer welke letters we allemaal nodig hebben.”

De oplossing is gevonden in de vorm van de speciale Tel Truck. Daar bovenop staan alle letters van het alfabet. Kinderen langs de route krijgen tijdens de intocht de vraag hun voorletter door te geven aan de Letterpieten. “Dat houden we bij op de truck en zo weten we na afloop precies hoeveel stuks we van welke chocoladeletter nodig hebben”, aldus Hoofdpiet.


Foto: Digitaal Dagblad/Raymond Aarsman