mainImage

Sinterklaas en de Pieten geven geen handjes, maar boksen

13 november 2021, 14:24 uur
Lokaal

De gemeente Gouda is blij dat Sinterklaas zaterdag op een veilige manier ontvangen kon worden. De Sint nam niet alleen zijn roetveegpieten mee, maar ook de vlag van Gouda 750 die overhandigd wordt aan burgemeester Pieter Verhoeve.

Door de coronamaatregelen vieren we de intocht op een andere manier. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling om lang stil te staan langs de kant. Voor de begeleiders van kinderen is geen coronapas verplicht, maar het advies is wel om de 1,5 meter aan te houden. Als dat door omstandigheden niet lukt, dan is het dringende advies om een mondkapje te dragen.

Verder geven Sinterklaas en de Pieten geen handjes dit jaar, maar boksen. Ook is het snoepgoed verpakt vanwege de hygiëne. Tijdens de intocht lopen er mensen mee met borden, om het publiek aan dit alles te herinneren.

Hieronder zie je de route die Sinterklaas te paard aflegt. Wij wensen iedereen een fijn sinterklaasfeest toe en zorg goed voor elkaar. Geef Gouda door!

Het kaartje heeft 3 kleuren: rood (relatief druk), oranje (gemiddelde drukte) en groen (relatief rustig). De drukte is een inschatting op basis van eerdere intochten. Naar aanleiding van voorgaande edities zijn de kades van de Turf- en Kattensingel altijd rustig.

De relatief drukke, rode plekken zijn Herpstraat, Regentesseplantsoen, Kleiweg, Turfmarkt en Korte Groenendaal.

De plekken met gemiddelde drukte zijn Naaierstraat, Zeugstraat en voor het stadhuis op de Markt.

De relatief rustige, groene plekken zijn Achter de Vismarkt, Lage Gouwe, Lange Groenendaal, Markt, Korte en Lange Tiendeweg.


Foto: Raymond Aarsman