Royale overwinning van Jodan Boys op vv De Meern

5 May 2024, 16:47 uur
Lokaal

Zaterdag stond bij Jodan Boys in het teken van het afscheid van Michel Verkaik en Erik van Zoest. Twee Jodan Boy’s die hun sporen bij onze club door de jaren heen hebben verdiend. Het werd een mooi afscheid voor het thuispubliek. Jodan Boys won met 4-1 van vv De Meern, waarbij de 3-1 van Fahim van grote schoonheid was.

Jodan Boys startte goed aan de wedstrijd binnen tien minuten kreeg Jodan Boys al twee goede mogelijkheden om de score te openen. Eerst via een ouderwetse scrimmage en na vijf minuten kon Milan Harteloh vrij inkoppen. Beide mogelijkheden troffen geen doel. Na twaalf minuten was het wel raak. Na een goede actie van Quincy viel de bal bij de eerste paal. Rick Wils wist de bal op curieuze wijze achter de doelman van vv De Meern te krijgen. Het maakte niet uit hoe maar Jodan Boys had de voorsprong te pakken. Gaandeweg de eerste helft speelde Jodan Boys steeds  meer kansen bij elkaar. Adil en Alex waren er een paar keer dichtbij maar hun inzetten leverden geen doelpunten op. Na een klein half uur werd de score wel verdubbeld. Was hij bij de eerste goal aangever bij het tweede doelpunt scoorde Quincy op aangeven van Mike Verhagen.

Lang kon Jodan Boys niet van de marge van twee doelpunten genieten want binnen drie minuten was het Bob Prins die de 2-1 kiezelhard tegen de touwen wist te knallen. Na een verkeerde inschatting van de verdediging kon Bob doorlopen en uithalen. Laten we hopen dat Bob volgend jaar ook veel weet te scoren als hij ons shirt draagt. Jodan Boys ging met 2-1 voorsprong de rust in.

Twaalf jaar Michel Verkaik

Jodan Boys werd direct na rust in het nauw gedreven door De Meern. De uitploeg werd via een volley erg gevaarlijk. De bal kon op de lijn worden gekeerd door Adil. Ondanks dat Jodan Boys wat werd teruggedrongen had Rick de 3-1 op zijn schoen. Eén op één met de doelman werd de keeper van De Meern de winnaar. Hij keerde de inzet met zijn benen. Een kwartier voor tijd kreeg Michel Verkaik zijn publiekswissel. Dochter Keet stond haar vader bij de zijlijn op te wachten. Vanaf komend seizoen is Michel helemaal beschikbaar om met Keet zaterdagen lang in zwembaden, indoorspeelhallen en speeltuinen door te brengen. Michel we zijn je heel erg dankbaar voor alles wat je ons hebt gegeven. Nog twee wedstrijden knallen met elkaar.

De naam is Fahim Musaui

Michel had het veld verlaten en Fahim had inmiddels zijn opwachting gemaakt. Misschien was Fahim erg bedrijvig omdat hij vanaf de bank moest starten. Maar het resultaat mocht er zijn vier minuten voor tijd kreeg Fahim de handen op elkaar door van veertig meter de bal over de doelman van vv De Meern te volleren. Ongeloof op vele gezichten. Wat een beauty van een doelpunt. In blessuretijd prikte Rick Wils er nog een doelpunt bij. Hij wipte de bal eerst over de doelman heen en schoot het leer vervolgens tegen de touwen. Jodan Boys won zo met ruime cijfers. Na de wedstrijd werd er door het thuispubliek  afscheid genomen van Erik. Volgend jaar aan de slag bij stadsgenoot Olympia. Niet voordat we de laatste twee uitwedstrijden hebben gespeeld.