'Route naar Markt in Gouda via Vredebest en Kleiweg is armoedig'

21 September 2023, 12:54 uur
Lokaal
mainImage
PvdA Gouda

De PvdA in de Goudse gemeenteraad maakt zich zorgen over de uitstraling en aantrekkelijkheid van de route Vredebest via de Kleiweg naar het Marktplein.

De leegstand aan de Kleiweg baart de partij grote zorgen, maar ook de verstening van de Kleiweg. Door de klimaatveranderingen wordt het steeds warmer en bezoekers die via de Kleiweg naar de Markt lopen merken dat ook deze zomer heel duidelijk aan de heel hoge temperatuur en het gebrek aan schaduw en groen om  het draaglijker te maken.

Leegstand boven winkels en vervuiling maken de route ook niet aantrekkelijk voor bezoekers aan onze stad, vindt de fractie. Raadslid Max de Groot vraagt het college daarom om te bezien wat daar op kortte en langere termijn gedaan kan worden om uitstraling en aantrekkelijkheid aanzienlijk te verbeteren. Vergroening en schaduwdoeken zouden bijvoorbeeld ook kunnen bijdragen aan het aantrekkelijker maken van de hoofdroute naar het Marktplein, vindt de fractie.

Max de Groot: “Wij maken ons grote zorgen aangaande de toenemende leegstand aan de Kleiweg waardoor deze belangrijke winkelstraat minder aantrekkelijk wordt, terwijl ook de verstening het wandelen in zomerse temperaturen niet bevordert!”