Restauranteigenaar spreekt eigen wijnvoorraad aan

21 November 2020, 20:15 uur
Lokaal
mainImage

Het water staat de horeca aan de lippen. De rek is er nagenoeg uit en er is geen zicht op perspectief. Voor het nuttigen van een ontbijt, lunch en/of maaltijd of het drinken van een kop koffie, bier of glas wijn kunnen gasten voorlopig nog niet in de horeca terecht. 

Toch blijven veel horeca-ondernemers echte ondernemers. En zijn ze flexibel, creatief en inventief. De deuren van veel horeca-gelegenheden in het Goudse blijven gewoon open. Niet als café of restaurant, maar als winkel in meubelen en woonaccessoires (LF Gouda), als To Go-shop voor warme koffie en/of een warme hap, of als shop voor de verkoop van wijn-, bier en kerstpakketten (Gouds Glas).

En dat loopt redelijk. Zo zelfs dat Joost Zekveld, eigenaar van Gewoon Gouds en Gouds Glas, zijn eigen wijnvoorraad nu aanspreekt. "Vanaf maandag in de winkel, Gouds Glas, een behoorlijk deel van mijn persoonlijke wijnkelder. Een wijnvoorraad waaraan ik jaren heb gewerkt. Het is nu beter om ze te verkopen, dan ze te sparen en op de plank te laten staan en naar te staren. Ik hoop er mensen gelukkig mee te maken voor in hun kerstpakket en/of relatiegeschenk."