Velen zullen het zich nog kunnen herinneren. Op 29 april 2016, een zonnige lentedag, proosten de eigenaren Jenny Engel en Viktor Tijbout op de opening van Restaurant/Bar Viejee’s in de Wijdstraat 13 in Gouda. Het shared dining concept bleek een schot in de roos. Menig Gouwenaar en vele andere gasten van ver daarbuiten werden zeven jaar lang getrakteerd op lekkernijen uit eigen keuken. Vooral de verrassingsmenu’s waren favoriet.
Ondanks dit succes hebben Jenny Engel en Viktor Tijbou toch moeten besluiten om te stoppen. De opgave na corona bleek te groot en onhaalbaar om over de gedwongen en opgebouwde achterstand heen te komen. En dat terwijl zij ook tijdens de lockdowns één van de eerste waren om onze lekkernijen van deur tot deur te brengen. Vervolgens waren het de bijkomende inflatie en de stijgende loonkosten die het nóg moeilijker maakten.
‘’Als ras-Gouwenaren kijken we met enorm veel trots terug op 7 jaar Viejee’s. De trots en tevredenheid zit hem vooral in het feit dat we voor velen een fijne avond konden bieden. En nu? Voor die vraag gaan we nu eerst eens even goed de tijd nemen. Een terugkeer in de Goudse horeca, op welke manier dan ook, is zeker niet uitgesloten. Met ons hart
voor gastvrijheid kijken we terug op een periode waarin we konden doen wat we nog steeds het allerliefst doen: mensen blij maken’’, aldus hebben Jenny Engel en Viktor Tijbou.