Restaurant Brunel serveert Eetpapier

27 May 2021, 19:45 uur
Lokaal
mainImage

Dat vervelende Coronamaatregelen soms kunnen leiden tot briljante ideeën laat Sjoerd van Hintum van restaurant Brunel uit Gouda uitgelezen zien. Wist hij eerder al de cinema te combineren met thuis lekker eten, nu doet hij dat met de literauur. Hij maakt daarbij gebruik van het fenomeen Podcast.

Op zaterdag 29 en zondag 30 mei presenteert Restaurant Brunel belangstellenden de meest smaakvolle en ‘eetbare passages’ uit de Nederlandse literatuur. Zij nemen een ieder in deze podcast mee op 'culitaire' reis. Want er zijn bordenvol geschreven over ‘kapucijnermannen’, ‘veelvraten’, ‘dinerclubjes’, ‘tournedos’ en ‘hectische restaurantavondjes’. Geniet van de grootse literaire kunstenaars en waan je voor even in hun culinaire sprookje.

Wat je hoort, is wat je eet! Proef de letters en neem naast de hoofdpersonen plaats aan tafel. Een uniek concept!

Het menu bestaat uit vier gerechten (à €29,50 p.p.): voorgerecht, soep, hoofdgerecht en nagerecht. Iedere gang is afkomstig uit een passage uit de Nederlandse literatuur. Schrijvers als Adriaan van Dis, Khalid Boudou, Herman Koch en Annie M.G. Schmidt passeren de revue. De gerechten zijn het onderwerp, kennen een bijrol of staan nagenoeg centraal in een humoristische, romantische of karakteriserende scene. Beluister de passages en geniet vervolgens van de gerechten!