Regenachtige dag met af en toe zon

12 November 2020, 10:26 uur
Lokaal
mainImage
Raymond Aarsman

In de ochtend trekt een smal gebied met regen van het zuidwesten naar het noordoosten. Later op de dag wordt het wisselend bewolkt en komt de zon af en toe door. Vooral in het noordwesten komen de rest van de dag wat buien voor. Het wordt maximaal 11 graden in het noordoosten tot 14 graden in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind. Aan zee is de wind vrij krachtig tot krachtig. In de loop van de middag neemt de wind geleidelijk iets af. Na donderdag is het zacht en wisselvallig. Vooral zondag is er regen en vrij veel wind. Na het weekend gaat de wind wat meer liggen en komt de zon vaker door. Er blijft een kleine kans op neerslag bestaan.

Lokaal
Donderdag trekt in de ochtend van west naar oost een gebied met regen (lichte neerslagintensiteit) over het Groene Hart. In de middag gaat de aanhoudende regenval over in een buiige variant. Tussen de buien door zijn er perioden met zon. Het wordt circa 14 graden Celsius en er waait een matige zuidwester, windkracht 3 Beaufort.

Vrijdag en in het weekend blijft het licht wisselvallig herfstweer met soms wat regen, daarnaast zijn er ook droge dagdelen en schijnt de zon van tijd tot tijd. Met maxima van 13 à 14 graden blijft het zacht voor de tijd van het jaar. Middagtemperaturen van 10 graden Celsius zijn normaal voor halverwege november. In de nachten wordt het niet kouder dan een graad of 7. De wind waait op deze dagen overheersend uit een zuid-zuidwestelijke richting en is meest matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda