mainImage

PvdD: wilde college geen aparte vrouwenzaal bij Goudse iftar?

24 mei 2022, 14:55 uur
Lokaal

Er is commotie ontstaan over de iftar die een maand geleden plaats vond in Gouda. Volgens de lokale fractie van de Partij voor de Dieren heeft het Goudse college van B&W niet toegestaan dat er in de Garenspinnerij, waar het diner na zonsondergang plaatsvond, een aparte zaal voor vrouwen werd ingericht. Hij heeft het stadsbestuur om opheldering gevraagd.

Voor de coronapandemie was zo'n aparte zaal er wel in De Walvis. En dat vindt PvdD-raadslid Wouter Kraidy maar een vreemde situatie. Volgens hem zijn er daardoor zelfs vrouwen niet naar de iftar in de Garenspinnerij toegegaan. ''Daardoor voelen vrouwen zich buitengesloten'', schrijft het raadslid. Naast de aparte ruimte voor vrouwen was er ook een zaal waar zowel mannen als vrouwen gemengd met elkaar konden dineren. 

Optredens

Op diezelfde avond vonden er na het diner optredens plaats, waar volgens Kraidy zelfs een lid van het college van B&W op het podium stond. Om wie het gaat maakt hij niet duidelijk. Wel schrijft hij aan het stadsbestuur dat er acht mannen op het podium stonden en geen enkele vrouw. ''Kunt u uitleggen waarom u een podium voor uitsluitend mannen wel toestaat en een zaal voor vrouwen niet?'', vraagt het raadslid zich af.

Wouter Kraidy wil dat het college van B&W voortaan stuurt op 'meer diversiteit op het podium'. 

Het college van B&W heeft nog niet gereageerd op de vragen van de Partij voor de Dieren.


Foto: Pixabay