PvdA: tekort aan huisartsen in Gouda komende jaren groot probleem

15 May 2024, 15:46 uur
Lokaal
mainImage
PvdA Gouda
Max de Groot.

Op initiatief van PvdA, GroenLinks, CDA en Gouda Vitaal heeft de Commissie Samenleving van de Goudse gemeenteraad zich deze week laten informeren over de problematiek van het dreigende tekort aan huisartsen. Duizend inwoners hebben nu al geen huisarts en de komende jaren gaat nog 1 op de 5 Goudse huisartsen met pensioen.
Na het zomerreces zullen wij hier een vervolg aan geven door het initiatief te nemen  samen met andere partijen hierover binnen de Commissie Samenleving verder door te spreken over mogelijke oplossingen, waarbij bijvoorbeeld ook de problematiek van de tandheelkundige zorg voor jongeren en het gebrek aan praktijkondersteuners ook zeker nog besproken zal moeten worden.

Max de Groot: "Het gaat hier om een groot probleem. Nu al duizend inwoners zonder huisarts en dan de komende jaren nog een aantal huisartsen die met pensioen gaan. Opvolgers vinden is heel erg lastig. Ook de groeiwijk Westergouwe zal in de toekomst nog een aantal nieuwe praktijken nodig hebben. Kortom het is nu 1 voor 12 en we moeten met elkaar bezien hoe dit probleem aan te pakken om te voorkomen dat in de komende jaren een nog veel groter aantal inwoners van onze stad geen huisarts meer kan vinden. Max de Groot