Punselie Cookie Company in Gouda werkt hard door aan nieuwe toekomst

27 October 2025, 09:18 uur
Lokaal
mainImage
Gouda Bruist

Nadat er ruim €1.000.000 is voor Punselie Cookie Company in Gouda opgehaald, is het tijd voor de volgende fase. Wordt er keihard gewerkt aan de toekomst van Punselie’s Stroopkoekjes. Er is een officiële aanvraag voor de projectfinanciering in Zwitserland ingediend. De financiering betreft een groot bedrag. Ook achter de (beeld)schermen is veel werk verzet. De definitieve productielijn krijgt steeds meer vorm:
 
De keuzes voor de machineonderdelen, allemaal van degelijke kwaliteit, zijn bijna rond. De indeling en volgorde van de productiestappen worden zorgvuldig uitgewerkt voor een perfecte werkstroom. De eerste layoutschetsen liggen er en de eerste offerteaanvragen zijn inmiddels verstuurd.

''We blijven iedere dag met hart en ziel werken aan het herstel van dit prachtige merk. Zonder jullie vertrouwen en steun was het nooit gelukt om zo ver te komen'', aldus het team van Punselie Cookie Company.

Het beroemde “Punselie’s Stroopkoekje” verdient een nieuw hoofdstuk. Dit koekje is inmiddels een begrip, niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten. En daar zit nog veel meer potentie in! Tot nu toe had het koekje een houdbaarheid van ongeveer 4 weken, maar met moderne vacuümverpakkingen kan dit  worden verlengd naar 12 maanden. Dat maakt de exportmogelijkheden groter én zorgt voor veel meer flexibiliteit in de productie.

De oude bakkerij in het centrum van Gouda was niet meer van deze tijd. In de nieuwe opzet vallen die beperkingen weg. Er komt een moderne productielocatie, met elektrische ovens in plaats van gas en alles wordt digitaal aangestuurd. Dankzij slimme automatisering en een enthousiast team van zo’n zes mensen, kunnen er straks tot wel tien keer zoveel koekjes bakken worden dan voorheen. Maar nog even geduld voordat het eerste Punselie’s Stroopkoekje weer uit de oven komt.