Provincie wil bemiddelen rondom geluidsoverlast A12 bij Gouda

23 February 2023, 10:19 uur
Lokaal
mainImage
Google Maps

De provincie Zuid-Holland wil, als de gemeente Gouda daarvoor open staat, bemiddelen bij het conflict rondom geluidsoverlast op de A12 bij Gouda. Al veertig jaar protesteren inwoners van Gouda en Reeuwijk tegen de overlast die veroorzaakt wordt door de A12. Volgens de bewoners wordt de situatie erger.

Statenleden Minderhout (PvdA) en Klumpes (GL) hebben vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten (GS) in Zuid-Holland. ‘’Wij zijn in zijn algemeenheid terughoudend ons proactief te mengen in discussies tussen overheden over zaken waarbij wij geen bevoegd gezag zijn. Wij zijn in dit geval bereid, indien de gemeente Gouda een beroep op ons doet, kennis en kunde op het gebied van geluidsoverlast ter beschikking te stellen ten behoeve van haar overleg met Rijkswaterstaat’’, schrijft het college.

De ‘Werkgroep A12’, bewoners van de noordelijke rand van Gouda en Bodegraven/Reeuwijk, overhandigden in januari een petitie tegen de geluids- en fijnstofoverlast die zij ervaren aan het college en de raad van Gouda. De petitie werd door 1757 mensen ondertekend. Rijkswaterstaat, die verantwoordelijk voor de weg is, weet dat er problemen spelen maar wil pas in 2024 geluidsarm asfalt aanbrengen.

Vooralsnog heeft Gouda nog niet gereageerd op het aanbod van de provincie Zuid-Holland.