Pijnlijke nederlaag voor Gouda in Stolwijk

20 March 2023, 08:52 uur
Lokaal

Gouda zag de blessurelijst voor deze belangrijke wedstrijd oplopen naar 6 spelers. Toegevoegd daarop konden worden sterkhouders Erwin van der Wal en aanvoerder Nick van der Elburg, een grote aderlating. Terug van een blessure was Antonio Mamalingkas. Het centrale duo achterin werd gevormd door de gebroeders Mike en Tom van Dam.

Vooraf was de aanname dat Stolwijk er flink in zou vliegen en zo gebeurde het ook. Daan van der Vlies nam de bal op de rand van de "16" aan, schoot uit de draai hard de 1-0 binnen achter de kansloze Dealey Snoek.
Daarna ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd, waarin Gouda weer hoog druk zette, wat zowel veel kracht kost, als veel ruimte achter de eigen verdediging oplevert. Stolwijk kon dus achterover leunen en loeren op de counter, Gouda kreeg wat kansjes, maar keeper Tim de Pater liet zich niet passeren.

Na de thee ging Gouda op de ingeslagen weg verder en Stolwijk had de opdracht te proberen de ruimte achter de Goudse verdediging te benutten. Gouda kreeg wel diverse corners, waar het echter geen doelpunt uit wist te peuren. In de 60e minuut gaf Joost van Niekerk een steekbal vanaf eigen helft richting de sprintende Mark Plug, die vanaf eigen helft alleen richting Gouda doel rende en keeper Dealey Snoek passeerde. Daarna zakte Gouda toch wat weg, want het kreeg door de 2-0 toch wel een mentale tik, zeker als je op zoek bent naar de gelijkmaker. De verre ingooien van de ingevallen Hoessein Ouahabi bereikten daarna wel de penaltystip, maar de lange Stolwijkse verdediging wist de bal steeds weg te werken, waarbij mooi er allang niet meer toe deed. Ook de 3-0 was een gevolg van veel ruimte achter de Goudse verdediging; via een 1-2 tussen Mark Plug en de ingevallen Spierdijk schoot de laatste voor de statistieken de 3-0 binnen.

De nederlaag was vooral pijnlijk voor de stand op de ranglijst, want niet alleen Stolwijk, de nummer 11 liep 3 punten in (heeft nu 16 punten), ook WDS won en heeft er nu 17, vier minder dan Gouda, maar ook nog met een wedstrijd tegen GSV te goed. Hopelijk is Gouda volgende week thuis weer wat vollediger, om dan VEP goed tegenstand te kunnen bieden. Uit verloor Gouda in Woerden met 3-0 en ook vandaag deed VEP het niet slecht met een 1-1 gelijkspel tegen de FC Perkouw. Toch zal Gouda zich mentaal en fysiek moeten herpakken, want anders gloort een ongewenst verblijf in de vijfde klas. Be Fair nam resoluut de leiding in de nieuwe (3e) periode door Rohda '76 met maar liefst met 6-0 af te drogen.