mainImage

Pieter Omtzigt en Caroline van der Plas komen naar Gouda

14 januari 2022, 19:45 uur
Lokaal

De Tweede Kamer-leden Pieter Omtzigt en Caroline van der Plas komt binnenkort naar Gouda. En wel naar de Mandeville Academy aan de Westhaven 12 in Gouda. Omtzigt voor de François Vrancken-lezing 2022 en Van der Plas bezoekt Mandeville Academy als gastdocent.

Op 11 maart 2022 spreekt Pieter Omtzigt de François Vrancken-lezing 2022 (FVL22) uit in Gouda. Vranck was een belangrijk Nederlands staatsman tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Een deel van zijn leven woonde hij in Gouda. De FVL22 is een initiatief van Mandeville en wordt jaarlijks uitgesproken door een persoon/organisatie die zich heeft onderscheiden met betrekking tot de rechtsstaat/vrijheid/burgerschap.

Deze lezing is een initiatief van het hoogbegaafdeninstituut Mandeville, als cadeau aan Gouda. De stad viert dit jaar 750 jaar stadsrechten.

"De lezing zal worden opgenomen en live gestreamd. Daarnaast worden diverse leerlingen van Goudse middelbare scholen - de eindexamenklassen - uitgenodigd", zo vertelt Harry Veenendaal, oprichter en bestuursvoorzitter van de Mandeville Academy Gouda.

"Mandeville is verder zeer vereerd mevrouw Caroline van der Plas, oprichter/fractievz BBB, als guest lecturer te mogen ontvangen in de reeks 'Rechtsstaat'. Mevrouw Van der Plas is binnen korte tijd niet meer weg te denken uit Den Haag. Mede vanwege haar messcherpe bijdragen...", aldus Veenendaal.