Personeel via Ruimbaan Uitzendbureau: dit zijn de voordelen

6 August 2021, 07:00 uur
Lokaal
mainImage

Als je personeel nodig hebt, kun je een uitzendbureau inschakelen. Wanneer loont het om uitzendkrachten in te huren? En waar moet je dan op letten? Tegenover flexibiliteit en gemak staan hogere kosten. Personeel via Ruimbaan Uitzendbureau: dit zijn de voordelen.

Flexibiliteit
Een van de grootste voordelen van werken met uitzendkrachten is de flexibiliteit. Je kunt een medewerker inhuren zolang het nodig is en je betaalt alleen de daadwerkelijk gewerkte uren. Veel uitzendkrachten zijn op afroep beschikbaar, wat handig is in piekperiodes. En als de medewerker geen match blijkt te zijn, kun je zonder opzegtermijn meteen afscheid van elkaar nemen.

De flexibiliteit die het inhuren van een uitzendkracht zo aantrekkelijk maakt, is tegelijk ook een nadeel. Niet alleen jij, maar ook de uitzendkracht kan immers de samenwerking van de ene op de andere dag beëindigen.

Volledige proces uit handen
Uitzendbureaus nemen je het volledige proces rondom het aannemen en uitbetalen van personeel uit handen. Ze stellen de vacaturetekst op, voeren de sollicitatiegesprekken en verzorgen de complete loon- en personeelsadministratie. Ook blijft het uitzendbureau de juridische werkgever. Dit betekent dat jij als inlener geen loon door hoeft te betalen als de uitzendkracht ziek wordt, uitvalt of verlof opneemt.

Daar tegenover staat dat het bedrag dat je hiervoor aan het uitzendbureau betaalt. Je betaalt niet alleen het brutoloon van de uitzendkracht, maar ook de bemiddelingskosten en de dekking van de werkgeversrisico’s van het uitzendbureau. In het bruto uurloon van de uitzendkrachten zitten ook de reserveringen, als vakantiegeld, vakantiedagenrecht, feestdagencompensatie en kort verzuim toeslag verwerkt, alsmede het werkgeversaandeel sociale verzekeringen en de marge van het uitzendbureau. In de praktijk komt dit neer op een betaling van 2 tot 3 keer het brutoloon van een medewerker. Hoe hoger de uitzendkracht gekwalificeerd is, hoe hoger het uurloon en de bemiddelingskosten.

Uitzendkrachten over/aannemen
Heeft de functie waarvoor je personeel zoekt een lange inwerktijd? Overweeg dan goed of het de moeite waard is om iemand aan te nemen die ook elk moment weer weg kan zijn. Wil je beginnen met een uitzendkracht, maar twijfel je over de hoge kosten? Veel uitzendbureaus bieden de mogelijkheid om de uitzendkracht over te nemen. Overname van de uitzendkracht is na het afgesproken aantal gewerkte uren kosteloos mogelijk of door middel van een fee bij eerdere overname. 

Kies het juiste bureau
Besluit je om met uitzendkrachten te gaan werken, kies dan voor een uitzendbureau dat voldoet aan de eisen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Over Ruimbaan Uitzendbureau
Ruimbaan Uitzendbureau bestaat al 30 jaar binnen de uitzendbranche. Bij Ruimbaan staat persoonlijke benadering, flexibiliteit, korte lijnen, alsmede snel en doeltreffend maatwerk leveren centraal. Als onafhankelijk NEN 4400 en VCA/VCU gecertificeerd uitzendbureau zijn voor de dienstverlening van Ruimbaan de Algemene Voorwaarden voor het ter beschikking stellen van uitzendkrachten en arbeidsbemiddeling van de Nederlandse Bond van Bemiddeling en Uitzendondernemingen (NBBU) van kracht.

Dertigste verjaardag
Ruimbaan Uitzendbureau heeft vestigingen in Gouda, Rotterdam en Alphen aan den Rijn en vult vanaf deze locaties vacatures in voor elke sector en elk functieniveau. "Je kunt bij ons terecht voor vast of tijdelijk werk, parttime of fulltime werk of werk als ZZP'er. Wij bestaan inmiddels al sinds 1991, vieren dit jaar derhalve onze dertigste verjaardag. We hebben dan ook zeer veel expertise in huis", aldus Marieke Kreuzen, eigenaar van Ruimbaan Uitzendbureau.

Met de slogan 'Getting the Job Done - Anders Denken, Anders Werken' vult Ruimbaan op een unieke en persoonlijke manier vacatures in.

Ben je op zoek naar een baan? Bekijk dan snel de vacatures in de verschillende branches. Ben je op zoek naar personeel? Ga dan naar 'Ik zoek personeel' op de website.

Ruimbaan Uitzendbureau Gouda
Stationsplein 1
2801 AK Gouda
Tel: +31(0)182-582811
[email protected]
www.ruimbaan.nl