Parkeerwethouder in herkansing bij bewoners van wijk De Korte Akkeren

2 April 2024, 17:41 uur
Lokaal
mainImage
Raymond Aarsman

Dinsdagavond is de tweede bewonersavond bij voetbalvereniging ONO over het vergunning parkeren vanaf 19:30 uur in de wijk De Korte Akkeren in Gouda. De maatregel gaat op 1 maart 2025 in. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan (Stedelijk beheer en mobiliteit) van gemeente Gouda gaat vanavond in de herkansing bij de bewoners die strakjes moeten gaan betalen voor hun heilige koe. Bij deze Gouwenaars doet het pijn dat ze in hun portemonnee worden geraakt.

Maar de gemeente Gouda vindt dat er te veel auto's in de stad zijn. De gemeente wil een tarief van € 48,- per jaar voor de eerste auto invoeren. De prijzen van de tweede en de derde auto worden later bekendgemaakt. De gemeente Gouda hoeft niet te verdienen op de vergunningen in wijk Korte Akkeren volgens de wethouder. De visite moet een gereduceerd bedrag tussen de  € 0,60 - € 1,- per uur gaan betalen.

Voor de mensen die niet in Korte Akkeren wonen wil de gemeente wel een hoger parkeertarief invoeren. Dit zou bijvoorbeeld rond de € 4,- per uur kunnen worden (tarief van de binnenstad, om tegen te gaan dat alsnog binnenstad bezoekers uitwijken naar een wijk waar een goedkoper tarief geldt).