Gouds Dagblad | Oud voetballer en trainer Piet van Mullem overleden
mainImage

Oud voetballer en trainer Piet van Mullem overleden

8 april 2021, 19:15 uur
Lokaal

Oud voetballer en trainer Piet van Mullem is deze week op 83-jarige leeftijd onverwacht overleden. Dit aan de complicaties na een lelijke val in een verzorgingshuis, waar hij vanwege geestelijke problemen al enige jaren verbleef. Tot op hoge leeftijd speelde Van Mullem in de top van het amateurvoetbal. Pas op 37-jarige leeftijd stopte hij bij SV Gouda. Daarna werd hij succesvol trainer bij onder andere Olympia, Be Fair en ONA.

Piet van Mullem (29 juni 1937 - 6 april 2021), geboren in de Korte Akkeren, begon met voetballen bij ONA. Omdat het gezin van christelijke huize was, verkaste hij naar de Jodan Boys, waar hij al jong in het eerste elftal speelde. De dag na zijn huwelijk tekende hij een contract bij Sparta. Daar was hij vaak reserve, in een tijd dat spelers alleen vervangen konden worden bij blessures. Hij speelde niet vaak, maar viel wel in hij bij een bekerwedstrijd in De Kuip.

Na twee seizoenen werd hij samen met Tonny van Ede verkocht aan Hermes DVS, uitkomend in de tweede divisie. Daar had je in die tijd nog weinig over te vertellen. Van Mullem werkte ook in de buitendienst bij het GAK en had zo een goede baan en het heen en weer reizen naar Schiedam voor weinig geld vond hij uiteindelijk niet meer nodig.

Met dank aan persoonlijke sponsor Verboom (Bodegraven) streek hij neer bij Gouda, mede omdat Gouda in de hoogste amateurklasse speelde. Van Mullem speelde onafgebroken tot zijn 37ste in Gouda 1. Dat was medio 1974. Gouda plaatste zich toen voor de nieuw ingestelde hoofdklasse. Als speler van Gouda 1 begon hij al aan zijn trainersloopbaan In het seizoen 1971-1972 bij Gouda Zaterdag, dat hij naar de 1ste klasse van de Afdeling Gouda bracht.

Nadat hij gestopt was als speler begon Van Mullem als trainer, technische man etcetera aan een lange reeks verenigingen. Alle Goudse verenigingen kwamen op zijn CV, maar ook diverse streekploegen. De immer fitte Van Mullem had een nuchtere en onafhankelijke instelling, wat gemengde reacties opriep, maar eerlijk was hij zeker. Naast trainer bij Gouda A1 en Gouda Zondag, was hij als laatste actie bij Gouda op verzoek van Jan Kruitbosch adviseur voor de zondagcommissie. In die tijd werkte hij nog steeds als herstel- en pupillentrainer, tot zijn geheugen teveel begon te haperen.

Van Mullem was een Gouds voetbalicoon, die zeker zijn stempel op het Goudse voetbal gedrukt heeft en ook veel en vaak op die van de SV Gouda. SV Gouda gedenkt Van Mullem als een enthousiast en gewaardeerd voetbaldier, niet gebonden aan één club, maar aan het gehele Goudse en regio voetbal. Hij ging immer voor het beste, maar wel rekening houdend met de mogelijkheden.

Lees hier het verslag van het gesprek met Van Mullem voor Gouda Sportstad: www.goudasportstad.nl/piet-van-mullem


Door: SV Gouda