mainImage

Opening nieuw energieloket in Gouda; zonder afspraak te bezoeken

23 april 2022, 12:32 uur
Lokaal, Maak Gouda Duurzaam

Een energiecoach geeft advies aan huis voor een bewoner en/of zijn buurtgenoten. Hij/zij bespreekt een vragenlijst en geeft dan aan hoe bewoners of ondernemers hun gedrag kunnen aanpassen om daarmee energie te besparen. Het begint met minimale inspanningen, zodat u met de huidige energieprijzen al zo’n € 500,- per jaar kan besparen. Zo kunt u bijvoorbeeld: niet alle ruimtes verwarmen, radiatorfolie achter de verwarming plaatsen, een brievenbusborstel nemen, besparen door het vervangen van apparaten die veel energie verbruiken, LED lampen gebruiken, korter douchen, alle oplaadsnoeren zonder apparaat uit het stopcontact halen, etc. Meldt u hier aan voor een gratis energieadvies of mail naar [email protected]

Mobiel energieloket
Wanneer u echt wilt investeren in een duurzaam huis dan is het handig te weten wat het meeste effect zal hebben. Zomaar zonnepanelen plaatsen of een warmtepomp aanschaffen op een niet goed geïsoleerd pand heeft weinig zin. Dan verdwijnt de warmte alsnog naar buiten. Vloer-, muur- of dakisolatie wordt altijd als eerste aangebracht. Dubbel glas, HR++ of Triple glas levert daarnaast veel energiebesparing op en geeft heel veel comfort in de winter. U kunt ook eens denken aan een groen dak, dat isoleert in de winter en koelt tot 4 graden in de zomer.

Wilt u energiebesparende producten eens bekijken, of meer technische informatie ontvangen. Kom dan eens binnen kijken in het gloednieuwe mobiele Energieloket van de gemeente Gouda. Wethouder Michel Klijmij - van der Laan heeft dit loket afgelopen vrijdag geopend.

Het loket is te bezoeken zonder afspraak:
20 mei bij de Gamma (Go Stores)
21 mei bij de Duurzame Markt op Goudasfalt
17 juni bij de Gamma (Go Stores)
 


Foto: Ingezonden