Gouds Dagblad | Ontmoetingscentrum Van Noord officieel geopend
mainImage

Ontmoetingscentrum Van Noord officieel geopend

16 september 2020, 19:30 uur
Lokaal

Ontmoetingcentrum Van Noord nabij Winkelcentrum Bloemendaal is woensdag 16 september officieel geopend.

De oude bibliotheek, naast winkelcentrum Bloemendaal, stond al een tijd leeg. Maar vorig jaar mei werd gestart met de verbouwing en in het voorjaar werd het nieuwe wijkcentrum met de stille trom geopend. In de wijk Bloemendaal werd het afgelopen jaar hard gewerkt aan het nieuwe wijkcentrum aan de Lekkenburg.

Vanaf maandag 27 juli was het boeken-uitleenpunt Bloemendaal weer geopend. Het uitleenpunt van de Bibliotheek Gouda zal open zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 9u00 en 17u00.

GoudaNoord
Begin februari dit jaar werd bekend dat het nieuwe wijkcentrum voor Bloemendaal, Plaswijck en Gouda Noord de naam Van Noord krijgt. Volgens de jury is het een naam die blijft hangen en past bij de locatie (Gouda Noord). Er kwamen meer dan honderd suggesties binnen voor een naam voor het nieuwe wijkcentrum voor Bloemendaal, Plaswijck en GoudaNoord.  

Buurtservicecentrum
Veel zorginstellingen komen straks samen in dit pand. Dat biedt natuurlijk veel voordelen. Voor zowel de professionele partijen als voor de bezoekers. Wijkbewoners moeten makkelijk vragen kunnen stellen over zorg & welzijn in de wijk. De nieuwe gebruikers van het wijkcentrum zijn onder meer Kwadraad met onder meer de Formulierenbrigade, het Sociaal Team Jeugd & Volwassenen, de kinderbibliotheek en het uitleenpunt van de Bibliotheek Gouda, de GGD met het consultatiebureau en jeugdartsen, Gemiva-SVG, enzovoorts. Er is óók alle ruimte voor bestaande en nieuwe bewonersactiviteiten. Kookclubs, het Speelcafe, enzovoorts, er is veel mogelijk in het nieuwe multifunctionele pand.