Nieuwe bomen op de Ridder van Catsweg in Gouda

20 February 2024, 18:17 uur
Lokaal
mainImage
Raymond Aarsman

Op maandag 5 februari werd gestart met de kap van circa 70 bomen op de Ridder van Catsweg in Gouda. Dit duurde tot en met 7 februari. Op maandag 19 februari zijn er al 25 jonge bomen geplant. Er worden de komende week nog meer bomen geplaatst.  Voor de gekapte populieren worden direct nieuwe lindes, iepen en eiken geplaatst. Deze bomen zijn veiliger dan de populieren die hun takken verliezen.

De bomen die worden geplant voldoen aan het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’. Dat betekent dat ze zo biologisch mogelijk zijn gekweekt. Ook wordt aan het begin van de Ridder van Catsweg het grasveld opgehoogd, het voetpad opnieuw bestraat en de bermen ingezaaid met een bloemenmengsel.

Wethouder groen Michel Klijmij-van der Laan: “Het is begrijpelijk dat mensen schrikken van het kappen van bomen. Dat is in dit geval echt niet nodig. Groen en biodiversiteit staat heel hoog op de agenda in Gouda, maar de veiligheid van inwoners is natuurlijk onze 1e prioriteit. De bomen die we kappen zijn goed onderzocht en bleken een risico te worden voor de omgeving. Om dat te voorkomen is er goed gekeken naar wat er voor de gekapte bomen in de plaats kan komen, om het groen natuurlijk wel te behouden.”