mainImage

Nationale Voorleesdagen van start gegaan in Goudse bibliotheek

25 januari 2023, 18:24 uur
Lokaal

Voorlezen aan kinderen is leuk én belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en de woordenschat maar bovenal bezorgt voorlezen jou en je kind veel plezier. Speciaal voor peuters en kleuters zijn er van woensdag tot en met zaterdag 4 februari de Nationale Voorleesdagen.

Kinderen van 0 tot en met 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen 2023 lid worden van de bibliotheek Gouda, krijgen een poppetje van Maximiliaan. Maximiliaan is de hoofdpersoon van het Prentenboek van het jaar. 

Een lidmaatschap is gratis voor iedereen tot 18 jaar. Kinderen die lid zijn, kunnen niet alleen boeken, strips en tijdschriften lenen in onze vestigingen, maar ook gebruikmaken van allerlei handige sites. Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het prentenboek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Jouke Akveld en Jan Jutte centraal. 

Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseert de bibliotheek Gouda allerlei activiteiten, sommige samen met de Brede School: 26 januari om 9.00 uur: voorleesontbijt met wethouder Thierry van Vugt en Marike van Mirakel Musicaltheater, 4 februari: afsluiting Nationale Voorleesdagen met de voorstelling 'Vies feestje' van poppentheater Dubbele Jan. Tijdens 'Bieb voor de kleintjes' in de kinderbibliotheken leest men voor uit de boeken uit de Prentenboek Top 10.


Foto: Abhi Sharma (Flickr)