mainImage

Na regen komt zonneschijn

25 november 2021, 13:40 uur
Lokaal

Donderdagochtend valt er behoorlijk wat neerslag. Er trekt een zone met regen van noordwest naar zuidoost over het land. In het zuidoosten start de dag opgeklaard en fris, elders overheerst de bewolking. Gedurende de ochtend trekt een zone met regen van noordwest naar zuidoost over het land. Vanaf het einde van de ochtend breekt van het noordwesten uit de zon door. In de middag is het op een enkele bui na overal droog. Wanneer de zon doorbreekt, kan de temperatuur stijgen tot zo'n 9 graden. Elders komt het kwik niet boven de 6 graden uit. Er waait een zwakke tot matige noordwestenwind, die langs de kust kan aansterken tot vrij krachtig.

Lokaal
Richting het weekeinde zorgt een noordwestenwind voor de aanvoer van frisse lucht. Wolkenvelden, een aantal zonnige perioden en een paar buien wisselen elkaar af.

In het komende weekeind zouden de buien een winters kaliber kunnen krijgen en gepaard kunnen gaan met korrelhagel en mogelijk zelfs natte sneeuw. De temperatuur daalt iedere dag iets verder en in het weekend ligt de temperatuur hoogstwaarschijnlijk rond 5 graden Celsius overdag. Zeker als de wind dan wat toeneemt kan het guur aanvoelen.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/weerbericht-gouda.html


Foto: Hans van Dijk